Через сказ на Волині хочуть відстріляти близько 700 лисиць

Через сказ на Волині хочуть відстріляти близько 700 лисиць
З метою обмеження поширення вірусу сказу на території України, захисту території Європейського Союзу впродовж україно-польського кордону визначена буферна зона, яка охоплює Волинську область та в межах якої реалізовується Програма боротьби зі сказом на території України.

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби у Волинській області.

Наголошується, що пероральна імунізація лисиць займає чільне місце в боротьбі зі сказом у комплексі заходів природного типу. Саме завдяки реалізації цього заходу більшість західноєвропейських країн вивільнились від цього захворювання.

На території області заплановано використати 431,25 тис. приманок із розрахунку не менше, ніж 25 доз-приманок на 1 квадратний кілометр. Щоб зафіксувати точну локалізацію розподілу принад, використовують прилади з GPS.

Волинь розподілена на зони, в яких визначені лінії польоту авіатранспорту. Відстань між лініями польоту може становити 500-750 метрів, в окремих випадках – до 1000 м. Швидкість розкидання принад залежить від швидкості літака.

Приманка має вигляд брикета темного кольору, зі специфічним запахом, адже до її складу входить кісткове борошно. Всередині брикета - капсула з вакциною, яку має розкусити тварина і таким чином вакцинуватися.

Вакцини для пероральної імунізації – безпечні для людини і навколишнього природного середовища.

З метою оцінки ефективності вакцинації через місяць після закінчення вакцинаці буде проведений відстріл лисиць (690 голів) для дослідження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.