На Волині вакцинують домашніх тварин від сказу

На Волині вакцинують домашніх тварин від сказу
У Голобах та селі Дарівка Ковельського району вакцинують коней, котів та собак.

Про це пише Суспільне.Волинь.

26 вересня у трьох волинських селах Ковельського району — Мирин, Кривлин і Рудка-Миринська - оголосили карантин на два місяці через виявлений сказ у теляти.

Тварин у цих селах уже провакцинували. Тут щепили 46 голів великої рогатої худоби, 23 голів дрібної рогатої худоби, 28 коней, 106 собак та 11 котів, — каже начальник Ковельської районної лікарні ветмедицини Сергій Пасочник. Ці три населені пункти оголошені неблагополучними.

Нині від сказу вакцинують тварин у сусідніх селах Голоби та Дарівка.

Жителька селища Голоби Марія Криса почула про сказ тварини у сусідньому населеному пункті та принесла на вакцинацію свого кота на прізвисько «Стів». Жінка каже, що вакцинація — безплатна. Домашнього улюбленця від сказу щеплює щороку.

Житель села Дарівка Микола Климовець провакцинував домашніх собак та котів, а ще кобилу, яка пасеться на пасовищі. Каже, що тварина може бути у потенційні небезпеці. «Колись лисяча шкура була дорога, то лис відстрілювали. А зараз ніхто їх не стріляє, а коник на паші ходить і лиси ходять, можуть до коника підійти і вкусити. Вакцинація – це поміч для тварини», — вважає чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.