Ще два медзаклади на Волині лікуватимуть хворих на COVID-19

Ще два медзаклади на Волині лікуватимуть хворих на COVID-19
На Волині затвердили додатково дві лікарні, які надаватимуть медичні послуги хворим на коронавірусну хворобу.

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації 5 жовтня заступниця голови обласної адміністрації Людмила Тимощук, пише Суспільне.

Окрім обласної клінічної лікарні, обласної інфекційної лікарні, медоб’єднання Луцької тергромади, Володимир-Волинського ТМО, Любомльське ТМО та Камінь-Каширської ЦРЛ, допомогу хворим на коронавірус також надаватимуть у Маневицькій ЦРЛ та Луцькій районні лікарні.

Зі слів Людмили Тимощук, у райлікарні в Маневичах виділили 90 ліжок з доступом до кисню та в Луцькій райлікарні Підгайцівської тергромади – 100 ліжок із доступом до кисню.

Нині в області, зазначила заступниця голови ОДА, є 1 177 ліжок з доступом до кисню у десяти медзакладах для лікування хворих на COVID-19.

"Ми плануємо ще додати 40 ліжок, зокрема в Камінь-Каширській – 20 ліжок і Ковельській лікарні – 20, адже там досить високий рівень. В Камінь-Каширській лікарні – 95 % завантаженості, в Ковелі – майже 90 %", – додала Людмила Тимощук.

З її слів, через приріст захворювання на COVID-19 серед дітей розташували 80 ліжок у Волинській обласній інфекційній лікарні для дітей та 10 ліжок для новонароджених у перинатальному центрі в Луцьку.

Медична директорка обласної інфекційної лікарні Любов Серба під час брифінгу повідомила, що з кінця серпня відзначають ріст захворюваності та госпіталізації. Нині в лікарні, говорить медичка, на лікування перебуває 12 пацієнтів з підтвердженим коронавірусом штаму "Дельта".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ще два медзаклади на Волині лікуватимуть хворих на COVID-19
06 жовтень, 2021, 01:29