Вступна кампанія на Волині відбулося спокійно, – експерт

Вступна кампанія на Волині відбулося спокійно, – експерт
Вступна кампанія-2013 у волинських вишах пройшла доволі спокійно, особливо, в порівнянні з минулим роком.

Про це йшлося 27 серпня під час розширеної прес-конференції за участі представників приймальних комісій волинських ВНЗ, - повідомили у прес-службі Волинського представництва Громадянської мережі ОПОРА.

За словами координатора Громадянської мережі ОПОРА за вступною кампанією у Волинській області Дмитра Безвербного у цьогорічній кампанії "проявилися" деякі недоілки, які ОПОРА рекомендує покращити.

Насамперед йдеться про внесення змін до процедури зарахування на місця державного замовлення; розробка єдиної процедури проведення творчих конкурсів, впорядкування назв секцій Малої академії наук у відповідності до назв спеціальностей ВНЗ. Також Безвербний приділив увагу й проблемі цільового зарахування.

Загалом, за даними приймальної комісії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки свої заяви за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями подали більше 20 тисяч вступників. Цього року збільшилася кількість електронних заяв.

Найпопулярнішими серед абітурієнтів виявилась "туризм", "психологія", "правознавство", "біологія", "дошкільна освіта". Водночас, представник вишу Антон Демчук зазначив, що працівники приймальної комісії спостерігають зниження загального балу сертифікату ЗНО, але сподівається, що це не вплине на якість їх навчання у виші.

Про схожі тенденції зазначала й представник Луцького національного технічного університету Надія Хвищун. Вона розповіла, що для цьогорічної вступної кампанії є характерною тенденція збільшення заяв на денну форму навчання та зменшення вступників, які бажають навчатись на заочній формі. До університету подали більше 8,5 тисячі заяв на різні освітньо-кваліікаційні рівні.

Популярними напрямами серед вступників є "економіка підприємств", "комп'ютерна інженерія", "комп'ютерні науки".

Оксана Степанюк з Волинського інституту економіки та менеджменту, розповіла що до їх вишу надійшло більше 350 заяв. Значна частина абітурієнтів забажала навчатись за польсько-українською програмою, що діє у цьому ВНЗ.

Упродовж всієї вступної кампанії працювала "гаряча лінія" громадянської мережі ОПОРА, яка прийняла дзвінки від більше 7 тисячі вступників. Основні питання, які турбували абітурієнтів це особливості зарахування на місця державного замовлення; специфіка подання електронних заяв, порядок подання заяв та документів для участі у конкурсному відборі до ВНЗ, пільговий вступ та багато іншого.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, ЗНО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
експерт...є така думка..компетентна людина..дорослі люди в редакції працюють,памятають ,формують погляди трудових колективів?чи штампами андроповськими легше?що посієш те й пожнеш..може з запізненням..
Відповісти