У Луцьку викрили 18-річного хакера

У Луцьку викрили 18-річного хакера
На Волині правоохоронці викрили лучанина, який здійснював несанкціоноване втручання в роботу операторів платіжних та фінансових сервісів.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Зловмисника викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України у співпраці із слідчими Луцького районного управління поліції за процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури.

Поліцейські встановили, що 18-річний лучанин, маючи відповідні знання та навички в програмуванні, здійснював несанкціоновані втручання в роботу одного з операторів платіжних та фінансових сервісів в України. Для цього правопорушник використовував частково розроблене ним шкідливе програмне забезпечення. Хлопець здійснив близько 360 тис. несанкціонованих втручань до облікових записів оператора платіжних та фінансових сервісів.

За місцем проживання правопорушника працівники кіберполіції провели санкціонований обшук, під час якого вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 361 Кримінального кодексу України (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку). Досудове розслідування завершили, кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували справу до суду.

Санкція статті передбачає, зокрема, до трьох років позбавлення волі.

Головне фото - ілюстративне

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скамер с ОЛХ вийшов на новий рівень
Відповісти