Що таке pH-метр і для чого він потрібен*

Що таке pH-метр і для чого він потрібен*
Останнім часом все більше людей звертають уваги на такий показник, як pH (водневий показник). Саме він показує ступінь активности іонів водню. Інакше кажучи, pH – це ступінь кислотності. Але одразу виникає питання, а як же виміряти цей показник. З цією задачею легко справиться такий пристрій, як pH-метр. pH-метри в SimVolt – запорука точного виміру.

Давайте подивимося, для чого вони потрібні, які особливості вибору, що допоможуть вам знайти дійсно відповідний варіант.

Як обрати pH-метр?


Якщо є потреба у такому вимірювальному пристрої, то перш за все треба розуміти, як часто для до чого ви будете його використовувати. Саме від сфери застосування, pH-метр можна поділити на:

• промислові;
• лабораторні;
• портативні;
• ручні.

Найпростішими та компактними є ручні прилади, їх ще називають pH-тестерами. Щодо точності, то вона є в межах від ± 0,1 pH до ± 0,02 pH. Конструкція приладу складається з корпусу, який найчастіше виготовляють з пластику, та електродів. Вони, в свою чергу можуть бути змінними та вбудованими. Це дуже простий тестер у використанні.

Щодо портативних pH-метрів, то це вже більш складні пристрої та вимоги до них вищі. Їх точність складає 0,01 одиниць pH. В них є можливість температурної компенсації, при чому як ручної, так і автоматичної. Перевагами такого типу пристроїв є невеликі розміри та висока точність. Саме це забезпечує pH-метру багато прихильників як серед любителів, так і серед професіоналів.

Де застосовують pH-метри


Сфер застосування подібних вимірювальних пристроїв безліч, але найчастіше можна його зустріти у:
• фармацевтиці;
• криміналістиці;
• біологічних дослідженнях;
• медицині;
• сільському господарстві.

Використовують pH-метри навіть у побуті. Адже використовувати його зовсім не складно, тим паче якщо мова йде про ручні тестери. Але у будь-якому випадку треба уважно прочитати інструкцію. Це допоможе зберегти ваш пристрій довше у робочому стані та завжди отримувати найточніші результати.

Кислотність – дуже важливий показник у багатьох реакціях та процесах. Саме від неї може залежати кінцевий результат. Мабуть, серед звичного населення, про це найбільше знають дівчата. Адже при фарбуванні саме від кислотності залежить кінцевий колір волосся.
Контроль pH - запорука успіху. А забезпечити точні показники здатен pH-метр. Серед усього різноманіття пристроїв кожен напевно знайде зручний саме для себе.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.