Через «Ягодин» хотіли провезти обладнання для пралень, здешевивши його в документах

Через «Ягодин» хотіли провезти обладнання для пралень, здешевивши його в документах
Через «Ягодин» хотіли провезти обладнання для пралень із «липовими» документами.

Про це повідомляє Волинська митниця у фейсбуці.

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. До митного контролю митному органу подали товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщували товар «промислове обладнання для пралень» на адресу українського підприємства.

Під час митного контролю в співробітників Волинської митниці виникли підозри щодо достовірності поданих товаросупровідних документів. З метою перевірки факту до митних органів іноземних держав скерували відповідні запити. У результаті встановили значну невідповідність фактурної вартості товару та інформації щодо відправника і отримувача.

Таким чином, директор підприємства-отримувача вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару, вартістю 2 мільйони 419 тисяч гривень, шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості щодо фактурної вартості товару та інформації про відправника і отримувача.

Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил за ч.2 ст.483 Митного кодексу України, що передбачає накладення штрафу в розмірі 200 % вартості предмета правопорушення з його конфіскацією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через «Ягодин» хотіли провезти обладнання для пралень, здешевивши його в документах
08 жовтень, 2021, 15:59