Тато з донькою з Волині зібрали на двох повний комплект медалей на чемпіонаті Європи з карате

Тато з донькою з Волині зібрали на двох повний комплект медалей на чемпіонаті Європи з карате
Мешканці Боратинської громади продовжують здобувати перемоги не лише в Україні, а й на міжнародній арені. Відтак, сім’я з Рованців – Олександра та Олександр Панасюки стали чемпіонами Європи з карате. ПРо це йдеться на сайті Боратинскї сільської ради.

2-3 жовтня в місті Белград (Сербія) відбувся Чемпіонат Європи з карате. До складу збірної команди України увійшли спортсмени Волинської та Львівської областей, в тому числі і представники Боратинської громади – сім’я Панасюків.

Олександр Панасюк, який виступав у віковій категорії 35 років і старші, завоював «золото» в поєдинках та «срібло» в розділі «ката».

Не менш результативним виявився і виступ десятирічної доньки - Олександри Панасюк. Юна спортсменка виборола друге місце у поєдинках та стала третьою у розділі «ката». Таким чином сім’я Панасюків блискуче виступила на змаганнях, зібравши на двох повний комплект медалей.

Варто зауважити, що це не перший виступ спортсменів на Чемпіонаті такого рівня. Олександр Панасюк – професійний спортсмен, майстер спорту України з карате, доцент кафедри фізичної культури, спорту та здоров’я Луцького ЛНТУ. За 20-річну спортивну кар’єру його «скарбничка» налічує десятки виступів та перемог. Не дивлячись на свій юний вік, Олександра також має вражаючий послужний список і вже вдруге стала чемпіонкою Європи з карате.

Олександр та Олександра діляться секретами успіху та розповідають, як стали «спортивною сім’єю».

«Те, що донька почала займатися карате сталося випадково, але, мабуть, закономірно. Спочатку Саша приходила до мене на тренування, спостерігала, а потім сама захотіла спробувати, – пригадує чоловік. - З гордістю можу сказати, що Олександра – дуже талановита та здібна дівчинка, дуже швидко схоплює, тому працювати з нею дуже легко. І те, що ми не лише тренер-спортсмен, а ще й тато-донька навпаки підсилює».

«Мені подобається карате, хоча бойові мистецтва вважають більше чоловічими видами спорту, – каже Олександра. – Люблю виступати на змаганнях і, звісно ж ,перемагати. Думаю, що в майбутньому стану як тато – професійною спортсменкою і тренеркою».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.