Усі ЦНАПи Волинської області використовують «Дія.QR»

Усі ЦНАПи Волинської області використовують «Дія.QR»
Державні послуги без черг, ксерокопій та паперових бланків вже сьогодні доступні для волинян.

Про це інформують на сайті Волинської ОДА.

Для цього потрібно просканувати розміщений QR-код у ЦНАПі та надішліть копію цифрового документа через мобільний застосунок «Дія», щоб отримати необхідні послуги – вся країна переходить у режим «paperless» («без паперів»), який ініціював Президент України Володимир Зеленський.

Міністерство цифрової трансформації України запровадило сервіс ідентифікації клієнтів ЦНАП та «шерингу» документів при замовленні і отриманні адміністративних послуг за допомогою мобільного застосунку «Дія».

«Шеринг» (тобто «надіслати/поділитись/поширити») – це сучасний спосіб надання копій цифрових документів. Цифрова копія документа буде надіслана до інформаційної системи ЦНАПу. Зараз «шерити» можна закордонні паспорти, ID-паспорти та ідентифікаційний номер.

«Мешканцям Волині, які мають цифрові документи в «Дії», більше не потрібно брати з собою паперові, щоб отримати державні послуги в ЦНАПах. Не потрібно переживати чи не забули Ви документи, думати де відксерити їх, сканувати, наприклад, паспорт. Достатньо мати цифрові документи в застосунку «Дія». І це черговий крок Мінцифри, аби завдяки технологіям зробити Україну найзручнішою країною для отримання державних послуг», – відзначає Вікторія Левчук, заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).

Отже, як працює «Дія.QR»:

– встановіть мобільний застосунок «Дія» з цифровими документами (сканер QR-кодів розміщений у правому верхньому куті розділу «Документи» застосунку «Дія»);

– зчитайте QR-код, щоб поділитись цифровою копією документу та підтвердити передачу своїх даних;

– «Дія» автоматично сформує чернетку листа з копіями цифрових документів з вашою адресою;

– натисніть «надішліть», після чого документи надійдуть на електронну адресу ЦНАПу в форматі PDF-файлів.

До слова, на Волині цифрову технологію «Дія.QR» застосовують усі місцеві ЦНАПи: Луцьк, Ковель, Боратин, Ківерці, Берестечко, Вишнів, Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Голоби, Городище, Горохів, Дубове, Заболоття, Заброди, Затурці, Зимне, Іваничі, Колки, Колодяжне, Копачівка, Литовеж, Локачі, Любешів, Любомль, Маневичі, Мар’янівка, Нововолинськ, Овадне, Павлівка, Підгайці, Поворськ, Прилісне, Ратне, Рівне, Рожище, Сереховичі, Стара Вижівка, Торчин, Турійськ, Устилуг, Цумань, Шацьк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Усі ЦНАПи Волинської області використовують «Дія.QR»
11 жовтень, 2021, 04:56