«Найбезпечніший проспект країни»: у Луцьку на Волі та прилеглих вулицях встановлять чимало камер

«Найбезпечніший проспект країни»: у Луцьку на Волі та прилеглих вулицях встановлять чимало камер
Системою відеонагляду хочуть охопити новий сегмент проспекту Волі та прилеглі до нього вулиці, зокрема Глушець, Степана Бандери, Шопена, Коперника, Чехова.

Про це йдеться в інформацію про стан виконання міської комплексної програми «Безпечне місто Луцьк» на 2019–2021 роки.

Під відеонагляд візьмуть: дорожнє покриття, паркувальні майданчики, всі пішохідні переходи, велодоріжки та тротуари, сквери та відпочинкові місця. Також під відеоспостереження потраплять медичні установи та заклади освіти, які дотичні до проспекту.

В рамках реалізації цього проєкту запланували побудувати близько 12 кілометрів волоконно-оптичних ліній зв’язку, які прокладуть по обидві сторони проспекту в землі з метою уникнення їх пошкодження та дотримання міської концепції щодо зменшення кабелів у повітрі.

Запланували встановити:
- 25 камер з функцією розпізнавання номерних знаків по проспекту та його перехрестях.
- 11 камер зі смарт-функцією розпізнавання обличчя. Ці камери встановлять на входах в об’єкти освіти та медицини, які дотичні до проспекту.
- 155 оглядових камер відеоспостереження в межах цього проєкту, що дасть можливість диспетчерам пильно стежити та миттєво приймати рішення.

Окрім того, така насичена сітка камер, сподіваються муніципали, вплине і на зниження та повне зупинення на вказаному проспекті та дотичних вулицях поширення так званих "закладок", які, на жаль, часто-густо закладають у скверах та місцях поруч зі школами, садочками та лікарнями.

"Густота камер знизить вчинення адміністративних правопорушень вчинених шляхом нанесення графіті на міських фасадах, комунальних об'єктах інфраструктури тощо та прискорить розкриття вчинення таких правопорушень. Комплекс цих заходів неодмінно позитивно вплине на зниження вчинення злочинів і на вказаних вулицях, і в місті в цілому, що значно полегшить роботу правоохоронних органів.

Проспект Волі в місті Луцьку має стати найбезпечнішим проспектом в країні", - переконані муніципали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ідея класна, але на біса такий інструмент муніципалам? Вони нічого не роблять, тільки маринують, що це не їхня компетенція і відправляють до поліції. Поліція пачками шле запити муніципалам на які ті відписуються. Всі наче зайняту, щось роблять а по факту стоять на місці. Дибілізм найвищої міри.
Відповісти
Останні новини
На Волині закрили школу
11 жовтень, 2021, 14:30
«Найбезпечніший проспект країни»: у Луцьку на Волі та прилеглих вулицях встановлять чимало камер
11 жовтень, 2021, 14:10