У чотирьох громадах на Волині – загрозлива ситуація щодо коронавірусу

У чотирьох громадах на Волині – загрозлива ситуація щодо коронавірусу
У чотирьох громадах на Волині значно перевищений рівень захворюваності на ковід. Там додатково контролюватимуть дотримання епідемічних норм.

Про це йшлося у вівторок, 12 жовтня, під час брифінгу в ОДА.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що в області спостерігають ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію серед дітей.

За останній тиждень захворіли 234 дитини проти 190 за попередній, тобто на 18 % більше. В основному це діти, що відвідують організовані колективи, зокрема заклади освіти.

На ситуацію впливає циркуляція штаму «Дельта», говорить Янко.

Найбільший рівень захворюваності на ковід фіксують у Камінь-Каширській громаді, де він перевищений порівняно з обласним у 2,5 рази, Маневицькій громаді – у 2 рази, Володимир-Волинській та Зимнівській громадах – у 2 рази. Разом із тим, у Камінь-Каширському районі – найменший показник охоплення щепленнями. Тут та Володимир-Волинській громаді реєструють найбільше спалахів серед персоналу та дітей. 12 % закладів у Камінь-Каширському районі перебувають на дистанційній формі навчання.

«Така епідемічна ситуація у цих громадах потребує впровадження додаткових обмежень на стабілізацію та локалізацію епідемічного процесу. Окрім наказів МОЗ, звичайно ж, будуть запроваджені перевірки, котрі доручили проводити як поліції, так і контролюючим органам. Для того, щоб уникнути штрафних санкцій та інших неприємностей, потрібно виконувати рекомендації», - наголошує головний санітарний лікар.

Нагадаємо,
Волинська область може перейти у «червону» зону карантину, якщо ще хоча б один з індикаторних показників буде перевищений.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хочете жити вакцинуйтеся
Відповісти
Останні новини
У чотирьох громадах на Волині – загрозлива ситуація щодо коронавірусу
12 жовтень, 2021, 12:34