Покарали грабіжників, які зі зброєю увірвалися у будинок волинянки

Покарали грабіжників, які зі зброєю увірвалися у будинок волинянки
Група грабіжників, які увірвалися у будинок волинянки й пограбували її, постали перед судом.

Відповідник вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд Волинської області 5 жовтня, пише ІА «Конкурент».

Як вбачається із вироку, шестеро раніше не судимих чоловіків, кожен з яких одружений та має неповнолітніх дітей, 21 березня 2018 року вирішили організувати напад на приватний будинок волинянки. Для цього вони озброїлися мисливською зброєю ФОРТ-201.

Як розповіла у суді потерпіла, 21 березня 2018 року близько 22 години вона вже лягла спати у своїй кімнаті, в той час, як її дочка та зять перебували на другому поверсі будинку. Незадовго після цього вона почула, як хтось ходить по першому поверсі будинку. Жінка озвалася, бо подумала, що це її зять. І в цей момент до її кімнати увірвалися озброєні грабіжники у масках.

Жінка намагалася натиснути тривожну кнопку, однак не встигла. Нападники відштовхнули її й вона вдарилася головою об бильце ліжка. А зловмисники відібрали у неї 1 500 гривень.

На шум відреагував зять жінки, який взяв рушницю і спустився на перший поверх. Побачивши його, нападники втекли з будинку. Після цього жінка викликала поліцію.

Обвинувачені у суді свою вину визнали частково, при цьому відмовилися давати будь-які свідчення.

Оскільки потерпіла не підтвердила, що стосовно неї під час нападу застосовувалося фізичне чи психічне насильство, суд перекваліфікував дії зловмисників з розбою на грабіж. В результаті одного із них засудили до чотирьох років позбавлення волі. Всім іншим присудили по 5 років умовно з іспитовим строком три роки.

Окрім того, суд відмовив позивачам у задоволенні цивільного позову про відшкодування моральної шкоди, завданої злочином.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усі ці "умовні" покарання лише сприяють росту злочинності. Жоден з цих покидьків не пішов на грабіж з голоду, а лише з жадоби легкої наживи.
Відповісти