У Луцьку збиратимуть кошти для порятунку 18-річного спортсмена-паралімпійця

У Луцьку збиратимуть кошти для порятунку 18-річного спортсмена-паралімпійця
У стінах Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла римо-католицької церкви в Луцьку відбудеться благодійний органний концерт на підтримку важкохворого спортсмена-паралімпійця Петра Жукалюка.

Про це розповіла засновниця Благодійного фонду «З Богом у серці» Марія Бадалян, пише ІА «Волинські новини»
.

Захід розпочнеться 16 жовтня о 16:00. Вхід – вільний. Мета дійства – збір коштів для порятунку 18-річного спортсмена-паралімпійця Петра Жукалюка, який протягом тривалого часу бореться із важкою недугою.

Петро Жукалюк – учасник національної збірної команди України з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів із порушенням зору.

У нього виявили агресивну форму раку (саркома Юїнга). Діагностували хворобу лікарі пізно, тож у липні 2021 року мамі Петра повідомили, що пухлина неоперабельна і встигла розповсюдитись по організму.

На превеликий жаль, столичні медики сказали, що шансів немає, й відправили хлопчину із Національного інституту раку додому. Йому призначили підтримувальну терапію і сказали чекати.

Юнак помітно оживляється і розквітає, коли розповідає про свою найзаповітнішу мрію – одужати, вступити до університету і в майбутньому стати тренером паралімпійців. Хоче надихати інших на боротьбу, скеровувати, бути опорою, добре усвідомлюючи, що це непростий шлях.

Утім 20 вересня 2021 року, наперекір життєвим обставинам, Петро Жукалюк отримав досить втішні результати КТ.

«Лікарі, коли побачили результати, вирішили продовжити лікування і боротьбу замість просто підтримувальної терапії. Тому ми недаремно не здавались, дякувати Богу! Сподіваємося, що й надалі все буде благополучно», – каже Марія Бадалян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку збиратимуть кошти для порятунку 18-річного спортсмена-паралімпійця
13 жовтень, 2021, 11:30