Жительку Черкащини вразив День Незалежності в Луцьку

Жительку Черкащини вразив День Незалежності в Луцьку
Жителька міста на Черкащині Марія Вівчарик каже, що святкування Дня Незалежності в Луцьку її вразило.

Жінку, яка живе в Смілі, до обласного центру Волині на новосілля запросив син, - пише Procherk.info.

Варто зауважити, що жінка виявилася найстаршою учасницею акції «Українська вишиванка» та перемогла в номінації «Найповажніший учасник акції параду вишиванок».

Коли присутні на Театральній площі дізналися, що їй пішов 89-ий рік, а до Луцька вона приїхала з Черкащини, її вітали бурхливими оплесками і вигуками «Слава».

Інтерв’ю у неї брали декілька місцевих телеканалів, радіо і друковані ЗМІ. На згадку черкащанці залишилися не лише приємні спогади і диплом переможця, підписаний луцьким міським головою Миколою Романюком, а й цінні подарунки.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ, ДИВИТИСЯ ФОТО З ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ В ЛУЦЬКУ

«Мене засмучує, як День Незалежності відзначають у Смілі. Таке враження, що влада просто відбуває номер. Люди тиняються містом в очікуванні свята, але його, по суті, нема. Усі сили кидають на святкування Дня міста у вересні. Тож День Незалежності проходить майже непомітно», - зауважила вона.

Каже: її просто вразило, наскільки масштабно і водночас затишно, по-домашньому проходило це свято на Волині.

«У всіх храмах, а їх в Луцьку чимало, відбувалися урочисті богослужіння. Лучани й гості міста мали змогу відвідати безліч заходів, серед яких величезний ярмарок виробів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, книжковий ярмарок, кобзарське віче, виступи фольклорних колективів, зустрічі з письменниками, покази патріотичних фільмів, різноманітні змагання, вистави, мистецькі дійства й молодіжний фестиваль «Луцьк Європейський». А закінчився насичений день великим святковим концертом «З Україною в серці» і феєрверком. Та найголовніше, що люди дійсно святкували, веселилися, відпочивали і щиро вітали один одного. Приємно, що дуже багато лучан вдягли вишиванки. Вир свята захопив і мене, тож взяла участь у громадській акції «Українська вишиванка-2013», – розповідає Марія Вівчарик.


Жінці вдалося поспілкуватися з головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком
Жінці вдалося поспілкуватися з головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чергове прогинання перед клімчуком.Ну,не може волинь-пост не лизнути клімуху.
Відповісти