В Україні хочуть запровадити звання «Батько-герой»

В Україні хочуть запровадити звання «Батько-герой»
Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №6162 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо присвоєння почесного звання «Батько-герой».

Як передає Укрінформ, текст документа оприлюднено на сайті парламенту.

«Цим законопроєктом пропонується запровадити почесне звання «Батько-герой» задля відзначення ролі батька у сім’ї та вихованні дітей, популяризації відповідального батьківства», - йдеться у пояснювальній записці.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону «Про державні нагороди України» щодо запровадження нового почесного звання «Батько-герой», а також до Закону «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» та Закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» щодо встановлення рівних соціальних гарантій для жінок і чоловіків, які мають звання «Мати-героїня» та «Батько-герой» відповідно.

Очікується, що ухвалення проєкту сприятиме утвердженню гендерної рівності та подоланню гендерних стереотипів у сфері сімейних відносин та вихованні дітей, популяризуватиме відповідальне батьківство в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.