Депутат Луцькради порушив антикорупційний закон, – прокуратура. ДОКУМЕНТ

Депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук допустив порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», заявили у прокуратурі міста Луцька.

Про це йдеться у поданні міської прокуратури до луцького міського голови Миколи Романюка, у якому прокурор вимагає усунути вимоги законодавства про засади запобігання і протидії корупції.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що депутат Євгеній Ткачук сприяв виділенню землі своєму сину-підприємцю. 19 червня Ткачук подав голові земельної комісії заяву з проханням включити на розгляд комісії питання про надання підприємцям Ткачуку Є. Є. і Линнику Б. М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. В результаті міська рада дала такий дозвіл підприємцям.

Депутат Андрій Осіпов побачив у цьому порушення антикорупційного законодавства. Ткачук такі звинувачування заперечив, заявивши, що порушень у його діях немає, а сам Осіпов мститься йому, що той не підтримував окремі проекти його рішень.

22 серпня прокурор міста Луцька направив луцькому міському голові подання, у якому заявив:

«Ініціюючи винесення на розгляд Луцької міської ради рішень в інтересах свого сина Ткачука О.Є., депутат Ткачук Є.Є. допустив порушення вимог закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» щодо недопущення виникнення конфлікту інтересів, що у свою чергу сприяє поширенню негативної думки у ЗМІ, породжує звернення депутатів та громадян у правоохоронні органи, а також ставить під сумнів виконання депутатами завдань щодо захисту інтересів територіальної громади».

Прокурор поставив вимогу луцькому міському голові: «вжити заходів до недопущення порушень вимог законодавства про засади запобігання і протидії корупції, причин цих порушень та умов, що сприяють їх вчиненню».

Довідка

Згідно зі ст. 1 Закону україни Про засади запобігання та протидії корупції конфліктом інтересів є суперечність між особистими майновими, немайновими інтересами особи чи близьких їй осіб та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’ктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення та не вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень. При цьому близькими особами вважаються в тому чсилі діти.



Документ оприлюдними Волинські новини

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а в тюрму коли посодють?
Відповісти
Тебе дебіл хоч зараз!
Відповісти
Останні новини
Депутат Луцькради порушив антикорупційний закон, – прокуратура. ДОКУМЕНТ
29 серпень, 2013, 10:41