На Волині за вирощування маку судили пенсіонерку

На Волині за вирощування маку судили пенсіонерку
Пенсіонерка-волинянка посіяла на своїй присадибній ділянці кілька сотих маку, і в результаті ледь не загриміла до в'язниці на 3 роки.

Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду, пише ІА "Конкурент".

Уродженка села Рогожани Устилузької громади у травні посіяла на ділянці біля житлового будинку насіння опійного маку (Papaver somniferum), після чого займалась його вирощуванням, доглядаючи й обсапуючи.

16 липня під час проведення огляду місцевості поліціянти зауважили ділянку з посіяним маком та вилучили 503 рослини, які відповідно до постанови КМ України № 770 від 06 травня 2000 року «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» віднесені до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається лише для промислових цілей.

Таким чином, проти жінки порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 КК України (Незаконний посів та вирощування рослин городнього маку у кількості 500 і більше рослин).

Під час судового засідання жінка свою вину в скоєнні цього кримінального правопорушення визнала повністю й розповіла про всі деталі свого вчинку. А також запевнила, що розкаялася у вчиненому й просила суворо її не карати.

Врешті суд визнав пенсіонерку винною та призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі. Однак звільнив її від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо вона протягом іспитового строку тривалістю один рік, не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки.

Також засуджена жінка сплатить державі 1201 гривню процесуальних витрат за проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Головне фото - ілюстративне

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого вчепились до жінки ,закладчиків краще ловіть ,бо скоро всі стіни будуть обписані ,а їм мак мішає ,людина збере мак ,а головки спалить і вся історія .
Відповісти
Останні новини
На Волині за вирощування маку судили пенсіонерку
16 жовтень, 2021, 01:16
На Волині зникла жінка
15 жовтень, 2021, 22:52