Україна повинна припинити імпорт товарів з Росії, – луцька «Свобода»

Україна повинна припинити імпорт товарів з Росії, – луцька «Свобода»
Депутати Луцької міської ради з фракції ВО «Свобода» вважають, що Україна повинна не імпортувати російські товари.

Про це йдеться в заяві свободівців щодо «митної» війни, яку, на їхню думку, веде Росія проти України.

Текст заяви зачитав депутат від ВО «Свобода» Сергій Сівак.

Подаємо текст документу без змін та правок.

«У серпні цього року Росія, використовуючи методи шантажу, тиску та брехні, розгорнула повномасштабну економічну війну проти України. Такі агресивно-панічні дії Москви спричинені бажанням України підписати у листопаді угоду про асоціацію із Європейським Союзом.

Розв’язаною торгово-економічною війною Росія чітко продемонструвала своє цілковито негативне ставлення до існування України як незалежної держави та її права самостійно визначати засади зовнішньої та внутрішньої політики, обирати власний шлях розвитку. Страх втратити рештки колишнього імперського впливу стимулює Москву на застосування брудних і неприпустимих методів у міжнародній політиці та економічних відносинах.

Кремлівські імперіалісти не полишають планів втягнути українців до своїх нових неоімперських утворень, що несе небезпеку перетворення України в нову російську колонію. Задля реставрації Російської імперії у XXI столітті вони готові на все. Саме з цією метою було створено Митний Союз, який виконує функцію економічного закабалення держав та втрату спочатку економічного, а потім і політичного суверенітету.

Останні дії Росії переконливо свідчать, що ця країна не має жодного бажання будувати рівноправні відносини зі своїми сусідами. Спекуляції на темі «спільного минулого», міфічній концепції «братніх народів» тощо нездатні приховати звірячого оскалу московського імперіалізму та підступності російської політики, які знайшли яскраве відображення в діях російської митниці та контролюючих органів.

Нинішня економічна війна підтверджує: Росія була і залишається основною загрозою для існування незалежної України. Тож ми розглядаємо підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом як один із засобів виходу України зі сфери геополітичного впливу свого основного стратегічного супротивника – Російської Федерації.

Ми переконані, що для успішної протидії дискримінаційним ініціативам Москви потрібно негайно запровадити симетричні заходи щодо заборони імпорту російських товарів, аналоги яких виробляються в Україні.

Також варто встановити в односторонньому порядку економічно та політично обґрунтовані тарифи на транзит російських енергоносіїв територією України та на оренду українських газових сховищ.

Влада має чітко і недвозначно заявити: розв'язана Кремлем економічна війна не примусить Україну відмовитися від підписання договору про асоціацію з Європейським Союзом та змінити вектор зовнішньої політики на догоду Москві».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всьо... сказав Серий, і Україна перестала споживати москальский смердючий газ, взагалі в свободі є хоч одна адекватна людина?
Відповісти
Толек, пролікуйся, а вже тоді говори про адекватність інших. Бути адекватним до твоїх норм, цінностей та бачень - заздалегіть направляти себе власними руками в психушку.
Відповісти
Тупа популіська заява, яка не несе за собою жодного іншого змісті ніж піар на резонансній темі... ну короче в стилі Свободи, конкретно нічого не робим, а лише кричимо що ми за Україну
Відповісти
тримав азаричу?асфальт копали?тяжко було..кріпись дєд років 20 ще протяне на вас вівцях та баранах.відповідь має бути адекватною,тоді смраду про велику помощь росії православним не буде..а так дупу підставляй..кіріли..
Відповісти
Останні новини
Україна повинна припинити імпорт товарів з Росії, – луцька «Свобода»
29 серпень, 2013, 12:34