У 620 луцьких будинках немає тепла. ВІДЕО

У 620 луцьких будинках немає тепла. ВІДЕО
Станом на 18 жовтня з 770 житлових будинків у Луцьку тепло мають лише півтори сотні багатоповерхівок.

Про це розповів
Суспільному директор комунального підприємства "Луцьктепло" Іван Скорупський.

Наразі працівники підприємства ліквідовують 20 витоків на теплових мережах. Зі слів директора, до середи комунальники планують забезпечити теплом усі багатоповерхівки в місті.

Одна з найбільших котелень міста працює лише вдень. Котельня на вулиці Карбишева має надавати тепло у багатоквартирні будинки на 33-му, 40-му і 55-му мікрорайонах міста. Начальник котельні Анатолій Наврусевич каже: до частини житлових будинків тепло вже подали.

"В нічний період не подавали, бо було лише гаряче водопостачання. А в нашому місті гаряче водопостачання йде із 6 ранку до 10 вечора. Тому не логічно працювати вночі, аби палити газ, коли на будинки гаряча вода не подається", – каже керівник котельні.

В частині будинків, де працюють ІТП, теж ще не ввімкнули опалення. Так вирішили самі мешканці, пояснює голова Асоціації ОСББ "Лучани" Юлія Сабатюк.

"По-перше: дуже дорога ціна на теплоносії. Ми розуміємо, що зовнішня температура повітря у середу буде плюс 18⁰С і котельні стануть. А в кінцевому випадку завжди заплатить споживач. Тому на сьогодні ми ще в роздумах, особливо ті будинки, які утеплені", – каже жінка. Додає: у квартирах нині температура 19⁰С градусів тепла.

Як розповів директор "Луцьктепла", складнощі в забезпеченні усіх будинків теплоносієм завдає погода. "Температура теплоносія, за якої ми виготовляємо гарячу воду – це 56-58 ⁰С. Теплоносій подається на центральний тепловий пункт. Коли температура середовища нижча 10⁰С, температура подавальної труби, щоб забезпечити нормативну температуру плюс 18⁰С у квартирі, це орієнтовно 40⁰С. Подавши 40⁰С ми не зможемо нормально подати гарячу воду. Тому що вона просто буде холодною", – пояснює Іван Скорупський.

За словами синоптика Волинського гідрометеоцентру Василя Климюка, до п’ятниці температура повітря по області й у Луцьку становитиме плюс 18⁰С. За такої температури повітря, підприємство "Луцьктепло" не подаватиме опалення у помешкання лучан, сказав його керівник.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бити вас треба, щоб боялися навіть на вулиці появитись. І вас і мера разом з вами. Чим ви ціле літо займалися, що зараз починаєте труби латати. Чого місяць назад не запустили і не перевірили? Позор(((
Відповісти
Якщо не можете вчасно забезпечити місцян теплом, то дайте людям дозвіл робити індивідуальне опалення! За що вам платити гроші? Тарифи ростуть, а якість послуг падає! В такому разі знижуйте тарифи, бо гроші, що мали заплатити за опалення витрачаємо на електроенергію та лікарства!
Відповісти
Та ви почитайте його декларацію! В самого будинок на 150 квадратів, хлів на 100 квадратів і куча земельних ділянок, а в 2019 році нову автівку з салона купив . Це що за зарплату директора Луцьктепла? Ост де наші гроші осідають. І ще тарифи будуть піднімати. Я думаю в будинку на 150 квадратів вже давно тепло і дружина з доньками не мерзнуть.
Відповісти
А коли переводили на незаконний,неправильно розрахований двоставковий тариф,всі мовчали і продовжують платити,а в межах Луцька це дуже значні суми.То де гроші???Чому гнилі труби?Теплоносій має бути +70,а не те,що вони тут говорять.А ще ж не опробовані ІТП,які можуть розбалансувати систему.Хто відповідальний за це неподобство???Де міськада,де мер???
Відповісти
"И нам осталось уколоться и упасть на дно колодца и там пропасть на дне колодца,как в Бермудах навсегда...".Дивіться сватів,президент рекомендує і мовчіть...якого ще вам тепла нехватає,газ є.А за тепло ніхто і не говорив.
Відповісти