Читці з усієї України міряються силами у Луцьку

Читці з усієї України міряються силами у Луцьку
У Луцьку стартував 25-й Всеукраїнський конкурс професійних читців імені Лесі Українки.

Впродовж трьох днів 19 конкурсантів декламуватимуть твори української класичної та сучасної поезії та прози, – розповів Суспільному голова журі Тарас Жирко.

Сьогодні, 18 жовтня, біля пам’ятника Лесі Українки відбулося відкриття конкурсу.

Під час відкриття актори дитячої театральної студії – десятирічна Соломія Назарова та семирічний Микола Варцаб’юк продекламували вірші Лесі Українки.

Як розповів Тарас Жирко, у конкурсі професійних читців змагатимуться студенти вищих навчальних закладів культури та мистецтв, а також молоді актори із Києва, Харкова, Запоріжжя, Херсона, Житомира, Львова та Луцька.

"Інтрига конкурсу в тому, що багато творів дублюються і це буде серйозне змагання між учасниками. Завжди чекаємо на чудо", – розповів голова журі.

Олександра Одокієнко приїхала на конкурс з Харкова. Каже: вперше у цьому куточку України. "Я не вперше беру участь в конкурсі читців, але у конкурсі імені Лесі Українки я раніше участі не брала", – розповіла конкурсантка.

Конкурс професійних читців триватиме у Луцьку три дні. Урочисте закриття та оголошення переможців відбудеться у середу, 20 жовтня.

Довідково: конкурс заснований Національною спілкою театральний діячів України 1996 року до 125-річчя від дня народження Лесі Українки. Декілька разів конкурс проходив у Києві, згодом перейшов до м. Ялта. Після анексії Криму Росією у 2014 році конкурс проводиться на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Читці з усієї України міряються силами у Луцьку
19 жовтень, 2021, 05:27