Популярна туртистична країна змінила правила в'їзду для українців

Популярна туртистична країна змінила правила в'їзду для українців
Грузія оновила правила в'їзду для іноземних мандрівників. Наразі у країні діє спрощений режим перетину кордону для Covid-вакцинованих.

Потрапити до Грузії можна також із негативним результатом ПЛР-тесту, повідомляє "Ехо Кавказу".

"Іноземці, які подорожують повітряним транспортом із будь-якої країни, мають пред'явити лише довідку про вакцинацію вакциною будь-якого типу. Водночас у законі не прописано час, який має пройти після вакцинації", - йдеться у повідомленні.

Іноземці, які хворіли на коронавірус протягом останніх шести місяців, і щеплені однією дозою вакцини (навіть до інфікування), також можуть перетнути кордон Грузії. У цьому разі визнають лише вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я, а після вакцинації має пройти 14 днів.

Під час перетину сухопутного або морського кордону вакцинованим додатково необхідно надати негативний результат ПЛР-тесту англійською, грузинською та російською мовами. Від вакцинованих не вимагають заповнення онлайн-форми.

Нещепленим українцям можна відвідати Грузію лише з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленим упродовж 72 год. до поїздки. На третій день перебування у країні невакцинованим іноземцям доведеться власним коштом повторно здати ПЛР-тест. Штраф за відсутність тесту під час в'їзду становить близько $600.

Нещеплені іноземці, які прибувають до Грузії, мають заздалегідь заповнити обов'язкову онлайн-форму, зазначивши історію поїздок за останні 14 днів і контактні дані. Діти до 10 років звільняються від необхідності надавати на кордоні негативний результат ПЛР-тесту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.