За три роки 34 навчальні заклади у Луцьку утеплили: енергозберігаючий проєкт міськради та NEFCO.ФОТО

За три роки 34 навчальні заклади у Луцьку утеплили: енергозберігаючий проєкт міськради та NEFCO.ФОТО
Цього року Луцька міська рада у співпраці з NEFCO реалізувала уже третій проєкт з впровадження енергозберігаючих заходів у закладах бюджетної сфери. За останні три роки вдалося термомодернізувати 34 будівлі. Про це повідомляє Луцька міська рада.

Проєкт “Енергоефективність у громадських будівлях міста Луцька” є на сьогодні одним із наймасштабніших в Україні. Він включає в себе утеплення покрівель та фасадів будівель, заміну кухонного обладнання в школах, заміну вікон та дверей, встановлення ІТП, утеплення труб.

Луцький міський голова Ігор Поліщук разом з інвестиційним директором NEFCO Амундом Бейтнесом, Надзвичайним та Повноважним послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом, Надзвичайним та Повноважним послом Норвегії в Україні Еріком Сведалом, провідним менеджером Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології Катериною Стасюк та консультантом SWECO Гуннаром Барку оглянули результати проведених робіт у бюджетним закладах.

Першим об’єктом, який відвідали гості, став заклад дошкільної освіти № 32. Тут повністю утеплено дах, фасад, фундамент, замінено вікна та елементи освітлення, встановлено ІТП. Ці всі заходи дали можливість суттєво зменшити використання енергоресурсів, покращити мікроклімати усередині приміщення, адже тепер у всіх приміщеннях садочка тепло. Окрім цього, фасад будівлі має цікаве оформлення, яке подобається дітям і їх батькам, та став окрасою мікрорайону.


Аналогічні заходи здійснені й в НВК № 10-технологічний ліцей.

Також поважні гості оглянули термомодернізоване приміщення музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена та переглянули концертні виступи кращих учнів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.