У Нововолинську взялися за «добровільні внески» за закордонні паспорти. ВІДЕО

У Нововолинську взялися за «добровільні внески» за закордонні паспорти. ВІДЕО
За стягнення необовʼязкових платежів за оформлення закордонних паспортів до відповідальності притягнули посадовця міграційної служби.

Перевірку дотримання закону в Нововолинському міському секторі УДМС України провела прокуратура, ‒ повідомляють у прес-службі відомства.

Так, правоохоронці встановили, що завідувач Нововолинського міського сектору УДМС запровадив «особливу» процедуру надання платних послуг, без проходження якої особи позбавлялися можливості оформити відповідні документи.

Таким чином громадяни при оформленні паспорта для виїзду за кордон сплачували не лише обов’язкові платежі, а й «добровільні внески» на розрахункові рахунки певних комерційних структур. При цьому громадяни розуміли сплату таких коштів як обов’язковий платіж.

Перевірка встановила і факти сприяння службових осіб міського сектору УДМС комерційним структурам, які за оплату у збільшеному розмірі «допомагали» громадянам оформити паспорт для виїзду за кордон.

Вимагали посадовці від громадян при оформленні такого паспорта також і непередбачені законодавством документи, як-от довідку про наявність чи відсутність судимості.

На усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяли, начальнику управління Державної міграційної служби України у Волинській області внесли подання. Завідувача Нововолинського міського сектору УДМС України у Волинській області притягнули до дисциплінарної відповідальності. Незаконне стягнення з громадян додаткових коштів за оформлення паспорта для виїзду за кордон припинили.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як можна вносити подання про усунення порушеннь до корупціонера-здирника Воробя О.В.- начальника УДМС в області,якщо під його керівництвом в усіх районах діють аналогічні корупційні схеми по здиранню з громадян незаконних платежів за паспортні послуги. Про це неодноразово повідомлялось в ЗМІ, а притягуються до відповідальності тільки "стрілочники", а головний корупціонер Воробей О.В. виходить "сухим із води".
Відповісти
якість відеозйомки залишає бажати кращого...
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську взялися за «добровільні внески» за закордонні паспорти. ВІДЕО
29 серпень, 2013, 14:46