Четверта хвиля COVID-19 розвивається швидше, ніж ми очікували, – головна санітарна лікарка Волині

Четверта хвиля COVID-19 розвивається швидше, ніж ми очікували, – головна санітарна лікарка Волині
На Волині стрімко росте кількість хворих на коронавірус, тому область може потрапити у «червону» зону.

Про це сьогодні, 20 жовтня, під час онлайн-брифінгу Волинської ОДА повідомила головний державний санітарний лікар в області Наталія Янко.

За словами Наталії Янко, щотижневий приріст хворих на COVID-19 становить 30%. Вона зауважила, що таку ситуацію можна пояснити впливом штамму коронавірусу «Дельта», який зараз домінує в Україні.

«Четверта хвиля COVID-19 розвивається швидше, ніж ми очікували. Нас дуже турбує велика смертність. Україна вийшла на рекордну кількість хворих летальних випадків. Найбільше помирають люди віком понад 60 років. Однак, серед померлих – і молоді люди від 30 до 50 років», - зауважила Наталія Янко.

Також серед захворілих чимало дітей. Головна санітарна лікарка Волині зазначає, що для штаму коронавірусу «Дельта» характерне збільшення ураженості саме дитячого населення. Кожного дня на території Волинської області фіксують 20-50 випадків недуги у дітей.

Наталія Янко каже, що на Волині значно збільшилась кількість госпіталізацій: «На сьогодні в області завантаженість ліжок з киснем становить уже 61, 2 при індикаторному показнику 65. При перевищенні ще хоча б одного з цих показників навантаження на медичну систему протягом 3 днів поспіль, Волинь може потрапити до червоної зони епіднебезпеки».

Як свідчить статистика, 97% госпіталізованих – невакциновані громадяни. Тож головна державна санітарна лікарка Волині закликає робити щеплення, аби уникнути ускладнень від COVID-19.

«Особливістю «Дельти» є те, що він шукає саме незахищених людей: тих, хто не хворів, або тих, хто невакцинований. В області охоплення щеплень у дорослих – у межах 20%, що є вкрай недостатньо. Для отримання колективного імунітету ми маємо досягнути не менше 70%», - говорить Наталія Янко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вчора з'ясувалося, що вакцинованих пацієнтів не 3, а 8 відсотків.
сьогодні поступило 14 хворих у боголюби, з них 2 (це 14%) вакциновані.
що далі?
Відповісти
Шо ти мелиш, антивакцинаторе. Якби ти бачив як вмирає людина від ковіду задихаючись, то б навпаки закликав всіх вакцинуватись а не нагнітав обстановку.
Відповісти
вірус передається повітряно-крапельним і йому все одно вакцинований ти чи ні.
вакцинація тільки зменшує наслідки, ти все одно захворієш якщо не будеш носити маску.
Відповісти
Останні новини
Четверта хвиля COVID-19 розвивається швидше, ніж ми очікували, – головна санітарна лікарка Волині
20 жовтень, 2021, 13:50