Луцька лікарка розповіла, як діти переносять COVID-19

Луцька лікарка розповіла, як діти переносять COVID-19
У Луцьку діти становлять від 7 до 9,5 % від загальної кількості хворих на COVID-19. Найчастіше джерелом захворювання є сімейне вогнище.

Про це розповіла в програмі Сьогодні.Головне на Суспільному директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

Зі слів лікарки, у більшості випадків діти інфікуються від дорослих, які не дотримуються маскового режиму і відмовляються вакцинуватися.

Оксана Лєщинська розповіла: за вересень у лікарні обстежили 203 дитини, у 47 з них підтвердився COVID-19. За 15 днів жовтня у дитячій поліклініці прийняли 268 дітей, тест був позитивним у 86 з них.

Діти хворобу переносять легше, каже лікарка: "У нас не було не зафіксовано важких випадків перебігу коронавірусу у дітей. Якщо це середній ступінь хвороби, то лікуємо симптоматично. Але пневмоній і госпіталізацій дітей внаслідок COVID-19 у нас не було".

За спостереженнями лікарки найчастіше інфікуються діти шкільного віку, в зоні ризику ті, хто через супутні хвороби приймають препарати, що послаблюють імунну систему.

"Загалом 50% усіх хворих дітей – віком від 5 до 14 років. Ще 40% – це діти від 0 до 5 років. І лише 10 % хворих дітей – це підлітки від 14 років", – додала Оксана Лєщинська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.