12 тисяч волинян повідомляли про домашнє насильство, серед них – діти

12 тисяч волинян повідомляли про домашнє насильство, серед них – діти
У Луцьку сьогодні відкрили кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства, де можна буде отримати прихисток від кривдників, включаючи перебування разом з дітьми, а також психологічну та юридичну допомогу. Ця проблема потребує нагального вирішення.

Про це йшлося у середу, 20 жовтня, під час «круглого столу» щодо протидії домашньому насильству.

За словами директора ГУ Національної соціальної сервісної служби у Волинській області Світлани Мишковець, нині в основному акцентують увагу та говорять про насильство над жінками, але поряд із ними є також діти, які відчувають насильство якщо не фізично, то психологічно.

«У нашій службі має бути міцна команда за участі медиків, поліції, педагогів, які працюють в громадах і зазвичай помічають, якщо в сім’ї щось не те. Старости громад також наділені повноваженнями і можуть бачити, що там відбувається. У кожній громаді має бути окремим пунктом і надання соціальних послуг», - вважає вона.

На сьогодні на Волині приблизно 12 000 людей звернулися щодо проблеми домашнього насильства, повідомила Світлана Мишковець, переважно це – жінки. Є серед них і діти – біля 500.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.