Лікарка пояснила, чому хворіють вакциновані

Лікарка пояснила, чому хворіють вакциновані
Після вакцинації проти коронавірусу інколи трапляються випадки зараження на COVID-19. Причина - у відсутності колективного імунітету.

Про це в коментарі ТСН заявила лікарка-неврологиня Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Бобрик.

За її словами, коронавірус продовжує циркулювати і його концентрація наразі досить висока. Натомість ті, хто відмовляється від вакцинації, піддають ризику не тільки себе, а й тих, хто отримав щеплення.

"І нехай така людина вже сама дбає про те, як налагодити свій побут. У нас поки, увесь тягар за таку безвідповідальність лягає на плечі держави. Більшість людей розглядає вакцинацію лише в контексті свого власного здоров’я, а варто дивитись на це ширше, ваша вакцинація – це здоров’я ваших батьків, дітей, навколишніх, це ваша прогресивність у поглядах, ваша громадянська відповідальність та позиція, ваша внесок у майбутнє, турбота про здоров’я поколінь", - додала вона.
"Коли ми вакцинуємося, ми проявляємо турботу та особисту відповідальність за своє здоров’я. Але має бути ще й громадянська відповідальність. Люди повинні чітко розуміти, що відмовившись від вакцинації, не ставши частинкою колективного імунітету, вони піддають ризику не тільки себе, а й тих, хто вакцинувались, оскільки вірус продовжує циркулювати і його концентрація досить висока", - пояснила неврологиня.

Лікарка висловила думку, що, за прикладом інших розвинутих держав, в Україні теж потрібно ввести жорсткі обмеження щодо тих, хто відмовляється від щеплення. Наталія Бобрик пояснює, якщо заборонити невакцинованим відвідувати, наприклад, магазини чи ходити на роботу, це значно зменшить їхні контакти і таким чином вони не зможуть заразити інших людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неврологиня давно є фахівчинею в імунології?) Більше нікого не знайшли так спозоритись?))
Відповісти
тому що імунітет на цю заразу не постійний!
Відповісти
Вакцинація не зберігає людину від хвороби. Вакциновані також є носіями вірусу. Але одночасно вони є носіями колективного імунітету.
Та що за брєд ти несеш!?
Відповісти
Чому ви публікуєте статті непрофесіоналів? Хай свою суб"єктивну думку тримає при собі, вона нікому не цікава. Україні ще далеко до розвинутих держав, для того щоб брати з них приклад. Спочатку дайте людям гарантії, страховки, відчуття безпеки - і люди самі підуть вакцинуватись! І таке враження, що ця акція "вакцинація", схожа на "ліквідацію". Здохнемо як не від корони, то від голоду...
Відповісти
Вакциновані хворіють бо їх заражають невакциновані. Нахуя тоді вакцина? І як ще можна заразитись, якщо не від носія зарази? Що за логіка?
Відповісти
Дуже цікаво... Заразитися вірусом можуть як вакциновані так і невакциновані, передавати інфекцію оточуючим також можуть як вакциновані так і невакциновані, але от винні у цьому все-таки тільки невакциновані...
Пропагандується політика фашизма, політика "розділяй та властвуй", насаджується диктатура...
Врешті решт у нас не концтабір...
Всім людям вже давно пора прокинутись, згадати про свою гідність, про свої права, про своє право свободи вибору.. Цф права виборювались століттями. А зараз все це попирається під лозунги штучно створеної так званої пандемії...
Відповісти