Нові правила перевезень: чи можна з Луцька поїхати в іншу область без вакцинації. ЕКСПЕРИМЕНТ

Нові правила перевезень: чи можна з Луцька поїхати в іншу область без вакцинації. ЕКСПЕРИМЕНТ
Сьогодні, 21 жовтня, в Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень між областями. Так, заборонене здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні, якщо у пасажира немає документу про принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу, негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2.

Ці обмеження не стосуються людей до 18 років.

Як це діє на практиці і чи можна з Луцька заїхати рейсовим автобусом у іншу область без відповідних документів, з'ясовувало Інформаційне агентство ВолиньPost.

Нагадаємо, у коментарі виданню учора, 20 жовтня, заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук запевнила, що жоден квиток у іншу область не буде проданий людині, яка не має відповідного документу.

За словами посадовиці, аби купити квиток на автобус чи поїзд, треба буде показати відповідні документи на касі. Якщо ж люди підсідатимуть у транспорт не на автостанціях, то відповідальність за перевірку цих документів – на водіях транспортних засобів.

«Перевірка перевезень – у компетенції поліції», - додала Людмила Тимощук.

Тож, найперше, прийшовши на автостанцію, запитуємо на касі, розташованій надворі, чи можемо придбати квиток на автобус до Львова.



Касирка запитує: «Ви вакциновані?». Відповідаємо, що так. Касирка вірить на слово й каже, що найближчий рейс на 10:50. Після нас же до каси підходить чоловік за квитком на автобус до Рівного, який вже стоїть на платформі. Про наявність необхідного документу у нього не запитують, квиток продають.

Водій автобуса зі сполученням Луцьк – Рівне пан Петро на запитання про те, чи перевірятиме необхідні документи, відповідає: «А я що контролер? Он там он стоять, ідіть в них про нові правила питайте (показує на територію біля автостанції, де стоять нелегальні перевізники – ред.). Мені аби були в масках, а то мене не цікавить. Хто я такий, щоб в них це перевіряти?».



Натомість пан Петро додає, що сам він – вакцинований. А кожен пасажир, як хоче їхати, то має відповідати за себе сам.

«В мене зранку було три пасажири. Вони всі на телефоні мали той документ», - завершує розмову водій і вирушає в дорогу.

Натомість водій автобуса зі сполученням Ковель–Тернопіль Анатолій Міщук запевняє, що буде висаджувати невакцинованих та тих, у кого немає інших документів, що дозволяють їхати. Додає, що вранці у Ковелі у нього та його пасажирів поліція вже навіть перевіряла їх наявність. Але усе було добре.



«Треба, щоб була вакцинації. Її на касі мають перевірити. Але і я теж питаю в пасажирів. Хто каже, що нема відповідного документа – буду висаджувати. Сьогодні таких випадків ще не було, бо взагалі мало людей, мало пасажирів. Я два дні тому теж вакцинувався, треба ж працювати», - розповідає водій.

Волинянин Тарас Андрійчук їде у Польщу на роботу. Каже, вакцинувався ще у липні, а головним аргументом стала якраз необхідність поїздок за кордон. Водночас жінка, яка теж чекає на цей автобус, каже: не вакцинувалася і не хоче, у Польщі ж відбуватиме 10-денну самоізоляцію.

Зауважимо, що відповідати за відсутність відповідних документів при міжрегіональних перевезеннях будуть самі пасажири. За це передбачені штрафи. Натомість водій може висадити такого пасажира із автобуса.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви серйозно??? То людину як злочинця чи прокажонного будуть викидати, бо в неї немає сраної бумажки, яка абсолютно не дає гарантії що людина не хвора чи не є носієм вірусу! Та у нас взагалі йде порушення всіх прав і законів! За таку дискримінацію треба ввести кримінальну відповідальність!!!
Відповісти
Тепер в Україні є два сорти людей правильні і неправильні. Далі будемо ділити на єврй не єврей і в кінці побудуємо "концлагер" для не правильних
Відповісти
правильно, невакциновані нехай ходять пішки і не поширюють хворобу
Відповісти
ні, висадити не може. не має підстав.
Відповісти
Слухаючи вакцинованих, складається враження що вакцина справді змінює IQ людини
Відповісти
А ну всі бігом вакцинуватися, дикуни!
Відповісти
Приведете сюди путіна, дикуни, то він вам пащеки ганчір'ям смердючим швидко позакриває.
Розбалувалися при демократичній Незалежності. Дикуни.
Відповісти
Останні новини
Нові правила перевезень: чи можна з Луцька поїхати в іншу область без вакцинації. ЕКСПЕРИМЕНТ
21 жовтень, 2021, 10:58