«Бідні» українці встановили рекорд Європи з купівлі джипів

«Бідні» українці встановили рекорд Європи з купівлі джипів
Україна знаходиться на третьому місці у Європі після Німеччини та Росії за кількістю машин класу «люкс» - усупереч кризі, 25% нових машин, які продають в Україні, є позашляховиками.

Про це інформує ТСН.

Прийшовши в автосалон, українці все частіше вибирають не малолітражки або седани, а дорогі в обслуговуванні і «ненажерливі» позашляховики і кроссовери. Торік їх було продано понад 52 тис., що на 34% більше показника попереднього року. Таким чином, частка джипів в загальному обсязі продажів легковиків досягла 24%.

«Головна причина такого високого попиту на позашляховики - в першу чергу, менталітет. У суспільстві досі зберігається стереотип, що «у крутого пацана повинна бути велика машина». Ну і, звичайно, не можна скидати з рахунків погані дороги і кліматичні особливості»,- зазначає президент Асоціації автоімпортерів Олег Назаренко.

Для порівняння, в Європі на продажу позашляховиків припадає лише близько 10% ринку. Варто зазначити, що кожен 13-й легковик, проданий в Україні, коштував більше 35 тис. євро, або 368 тис. грн.

Більш того, минулого року українці придбали 26 авто сегмента Premium – такі як Rolls-Royce, Maybach і Bentley. Їхні продажі в порівнянні з попереднім роком зросли на 50%. Кожен з таких автомобілів зазвичай імпортується (а часто і виробляється) на замовлення. І коштує понад мільйон гривень.

Як повідомлялося, в минулому році в Україні було продано 216 тис. нових автівок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крадуть на дорогах й тратять на джипи.
Відповісти
Останні новини
«Бідні» українці встановили рекорд Європи з купівлі джипів
16 лютий, 2012, 16:16