Депутати Луцькради передумали «розганяти» Центральний ринок

Депутати Луцькради передумали «розганяти» Центральний ринок
Луцька міська рада не підтримала пропозицію розірвати договори оренди землі під торгові ряди на Центральному ринку з підприємством «Скорпіон-сервіс».

Жваві дискусії щодо цього виникли під час черговій сесії у четвер, 29 серпня.

Проект рішення про розірвання договорів оренди був поданий депутатами Луцької міської ради Богданом Шибою і Володимиром Никитюком. За словами останнього, суть пропозиції у тому, щоб усунути посередника у відносинах підприємців і міської ради.

«Люди там само залишаться і зможуть торгувати, а ми усунемо передаточне звено», ‒ запевнив Никитюк.

За словами ініціатора рішення, якщо його ухвалять, то з кожною людиною, що торгує на базарі, украдуть окремий договір, і вони стануть власниками тимчасових споруд, де зможуть нормально провадити підприємницьку діяльність. Проект Никитюка підтримав депутат Юрій Вега.

«Люди сьогодні у відчаї, бо ми їх лякаємо пустопорожніми переляками», ‒ запевнив Вега. Він пояснив, що припинення договору із «Скорпіон-сервіс» не означає припинення торгівлі на ринку. «Зникає ланка у передачі між ними та міською радою. Вони як працюють, так і будуть працювати», ‒ заявив Вега.

Категорично проти рішення виступили представники «базарників» та підприємства «Скорпіон-сервіс». Протягом дня близько тридцяти їхніх представників пікетували Луцьку міську раду, навіть намагалися «штурмувати» залу засідань.

За словами очільника ГО «Бізнес Волині» Ігоря Дильова, над підприємцями знущаються, наче над «піддослідними кроликами», бо, мовляв, у проекті Никитюка йдеться, що цей договір розривають «заради експерименту». Він зазначив, що люди стурбовані такими експериментами: «Люди не сплять ночами, бо не знають, що з ними буде далі». Дильов запропонував продовжити договір із фірмою «Скорпіон-сервіс» до 2014 року і за цей час створити комісію із представників громади, депутатів, архітекторів, щоб знайти оптимальне рішення по Центральному ринку.

Однак, ініціатор розірвання договорів депутат Володимир Никитюк категорично проти перенесення цього рішення на 2014 рік, адже, за його словами, тоді будуть довибори до Луцької міської ради та вибори міського голови, і «ніхто не буде ініціювати таке непопулярне рішення».

Представник «Скорпіон-сервіс» Віктор Мохнюк зазначив, що розірвання договорів оренди землі під торгові ряди з його підприємством фактично означає закриття Центрального ринку. «В разі припинення договору ринок фактично закривається. Така ситуація не зовсім відповідає законодавству, і підприємці залишаються без юридичної підстави перебувати на цій території», ‒ пояснив він.

Проти розірвання договорів оренди виступив також депутат Роман Бондарук. «Ми маємо утворити комісію із представників громадських організацій, земельників, влади, яка і вирішить оптимально це питання», ‒ запропонував він. «Сюди прийшли люди, які зараз у відчаї. Їм треба дивитись в очі, коли будете голосувати за це», ‒ додав депутат.

Свою думку щодо цього висловив і луцький міський голова Микола Романюк. «Не від хорошого життя в цих бляшанках люди працюють. Так склалося у суспільстві, що вони там заробляють гроші, щоб утримати сімʼю», ‒ розповів він.

Мер запропонував не забирати торгові площі в людей, поки не знайдуть їм іншого оптимального місця для роботи. «Міська рада повинна дбати про розвиток підприємництва на сьогоднішній день», ‒ заявив він. За словами Романюка, підприємство «Скорпіон-сервіс» сплачує у міський бюджет 109 тисяч гривень, тому було б нерозумно зараз відмовлятися від таких доходів.

У підсумку депутати не підтримали рішення про розірвання договору із «Скорпіон-сервіс». Представники підприємства та торговці Центрального ринку, що були присутні, привітали таке рішення оплесками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 35
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подібних підприємців зараз давлять і в інших куточках Волині... Ринки, що діяли із часів незалежності нині ліквідовують у багатьох населених пунктах краю... Торчині, Турійську, Любомлі.... Схема проста, місцева рада в одностороньому порядку скасовує договір аренди, землепорядки якщо-шо допомагають.... і на місцях ринків, де люди заробляли копійку виростають ГЕНДЕЛИКИ місцевих бояр...
Відповісти
Никитюк та Кравчук грабують місто. Дякуємо нашому меру за підтримку від цих пройдисвітів!
Відповісти
Ряди "Скорпіон-Сервіс" не мають ніякого відношення до Центрального ринку Облспоживспілки. Вони займають тротуари по вулицях Замковій та Глушець поза кованою огорожею ринку Облспоживспілки, таким чином, цієї огорожі не видно і складається враження, що все це один ринок, а насправді там аж чотири структури, якщо не більше: http://board.lutsk.ua/topic/139055-starii-rinok/
Відповісти
Вони хочуть забрати все. Ці Никитюки та Кравчуки ганьба міста. Геть пройдисвітів!
Відповісти
Як були холуями, так і лишитеся. А Токарського, що доїть підприємців відстояли. Ну й платіть далі мзду колишньому рекетиру...
Відповісти
Вже не першому "танцору" заважає Старий ринок. Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна встигнути скупитися навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно. Ні подавай їм "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" та гральними автоматами. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться. На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у депутатів чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "генделиків-магазинів" в очах рябить. Скажіть, в цьому місті є архітектор? І хто ним керує? То не перетворюйте його на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне.
Відповісти
Гнати цих базарників з міста. Вони нам продають свій ширпотреб в три дорога. Не платять податки, хамлять і бухають. Поважати треба Старе місто і гнати цих зажерливих пройдисвітів геть. Хай шукають нормальну роботу, бо просте купи-продай - це звичайнісіньке шахрайство.
Відповісти
Ти іди-но поторгуй будівельними кріпленнями, підшипниками чи велозапчастинами без спеціальних знань, тоді будеш базарників у шахраї записувати. Хто податки не платить? Список підприємців Старого базару, які не платять податків - у студію! Хто бухає? Одиниці, але менше, ніж на КРЗ.
Щодо "нормальної роботи" - покажіть 50-літнім бабам, де їх розхватають з хворими венами, міжхребцевими грижами і будуть достойно платити, щоб могли квартплату в повному обсязі платити (вони не в селі живуть), лікуватися самі за свій рахунок і не об'їдати дітей...
Відповісти
не бухають?шампанське начальникам зранку не купуєте?
Відповісти
"прозорими схемами " найбільших герег .
Відповісти
Навчитись відрізняти гвіздок від шурупа за 20 років - це справжнє досягнення.
Відповісти
зайка.залишилось на практиці побачити де гвіздок де шуруп.як вам хочеться всім зади єрємєям та герегам лизати -Черга!
Відповісти
я ниче не понял
Відповісти
Не платят налогов? Побольше твоих вложений, от них в бюдшет поступает. А ты так и работай на своем кроберге, и завидуй молча
Відповісти
Просто разгонят рынок один, потом второй. А потом ты первый побежишь плакать, что в магазинах шмотки продают с накруткой в 500%. Будеш с*ка на гуме одеваться, и детей своих приучишь.
Відповісти
И что бы не возникало левых мыслей у тебя, скажу сразу: я не базарник если чё=)
Відповісти
В душі - базарник. Хамиш без причини. І в нас зараз на базарі лиже житері сіл та віддалених районів вдягаються. Замовити он-лайн шмотку в 2 р. дешевше. І далеко не ходи, в податковій спитай про процент зареєстрованих базарників платниками податків. А тоді вже пащикуй.
Відповісти
НЕ ПРИХОДИВ ЗАМІСТЬ ТУФЕЛЬ.?
Відповісти
Зрештою дехто боїться телевізора, щоб той не облучив :(
Відповісти
довіряй. на тебе чекають..
Відповісти
У меня фирма, которая занимается оптовіми поставками. Поверь на рінке нету незарегестрированных предпренимателей. Не знаешь, лучше не позорься.

Хамишь без причины - значит базарник? ахаха школьница иди отсюда. У меня в день бывает (правда не всегда) чистый доход, как у твоиз родителей ЗП вместе взятых.

Я веду к тому что народ прижимаеи кучка депутатов, а некоторые бараны их поддерживают. (до тех пор пока самих не коснется.)
Відповісти
Говоришь жители сёл? Где ты одеваешься?
Відповісти
то ти?давно не чули..
Відповісти
аби всім ті ринки не потрібні. Це єдине місце, де можна поторгуватись.
Відповісти
Наприклад я вважаю, що той ринок там дійсно як більмо на оці.... а ще більше більмо - елктростанція. Це просто радянське жахіття (і про ринок і про станцію). Як можна було втулити туди ту електростанцію і ринок біля замку Любарта... На тому місці можна облаштувати просто прекрасний парк, який міг би стати прикрасою міста (хто був за кордоном - зрозуміє про що я).
А від ринку - завжди купа мусору!
Відповісти
Найкращий ринок у Луцьку,м,ясо,овочi,секонд-хенд спасае не одну сiм,ю,постiйно там закупи робить иоя родина,а ще там найнищi цiни на моб.телефони.
Відповісти
Вася Токарський пабєділ.
Може на честь перемоги закидає ями на парковці передм*ясним павільйоном?
Відповісти
підприємець
Відповісти
подругому
Відповісти
З цього приводу необхідно провести референдум місцевий, знайти, звісно, гроші, можливо, чимось пожертвувати заради цього, а, можливо, і частину надходжень на ці цілі використати! І нехай громада сама вирішить: бути чи не бути, нехай кожна із сторін агітує за своє і так далі. А то верзуть казна-що: Токарський, Кравчук, Облспоживспілка, Никитюк, інші. Особисто я ввавжаю, що центральной ринок там може існувати, але тільки благоустроєний і тільки без Облспоживспілки. Що там такого зробила і робить ОСС що вона забирає собі таку маржу за рахунок землі, співвласником якої є кожен лучанин?!
Відповісти
Також ввжаю що це питання можна вирішити шляхом якогось місцевого референдуму
Відповісти
давайте винесем на рехферендум щось про знос хрущовок,розгін міськради,чи треба доргоги вкоротити наполовину,а другу половину покращити...хто це так масла підливає горгути? вами камсамольській вожак рано чи пізно органи займуться серйозно.зараз хоч через "аукціон" віід них спригнути..давайте винесем на референдум чи треба стільки супермаркетів!і т.д...які грамотні полішуки..
Відповісти
Шановний, я написав лише свою думку. У Вас вона інша - і це нормальне явище. Це раз. А два- те що той ринок там (як і, доречі, електростанція) недоречні. І, знову ж так, це моя думка. І ніякогом масла я нікуди не підливаю...
П.С. На рахунок референдуму про розгін міської ради - я за! :))
Відповісти
куда шол
Відповісти
Особисто я взагалі пропонував би наступну альтернативу в цій ситуації.
Зробити на місці старого базару "ЯРМАРОК" поставивши аутентичні, в старому стилі, павільйони, перевести туди всіх торговців з Лесі Українки, робити там якісь розважальні заходи, продавати вишиванки, ковані вироби, мед, молоко, медовуху, всяку всячину, а заодно і позалишати, тих, хто там є зараз. Тільки з тих, хто сприятиме розвитку туризму не брати грошей за оренду, а з усіх інших - згідно вказаного тарифу. І воки ситі і вівці цілі. А туристам буде взагалі супер. Полазили старим містом, сходили на ЯРМАРОК , а не на базар, купили сувенірів, подивились щось, перекусили. Все це можна грамотно організувати.
Відповісти
Останні новини
Депутати Луцькради передумали «розганяти» Центральний ринок
29 серпень, 2013, 15:52