Скільки будинків у Луцьку оснащені ІТП і як вони працюють. ВІДЕО

Скільки будинків у Луцьку оснащені ІТП і як вони працюють. ВІДЕО
У Луцьку працює 215 індивідуальних теплових пунктів. Вони дозволяють економити та використовувати на 30% менше теплової енергії для обігріву житла.

Про це розповів Суспільному заступник директора з виробництва ДКП "Луцьктепло" Віктор Мельник.

138 ІТП перебувають на балансі державного комунального підприємства "Луцьктепло", решта 77 – співмешканці будинків встановили за свої гроші.

Наталія Гладка – голова об’єднання співвласників багатоквартирних будинків на проспекті Молоді, 11. Зі її слів, індивідуальний тепловий пункт безплатно встановили торік, обладнання на балансі "Луцьктепла" і обслуговується тепловиками.

"Місто подає 50 градусів, а у мене температура на будинок іде 30 градусів. Система дуже хороша, добре працює", – розповіла голова ОСББ. Жінка додає: ІТП дає можливість рівномірно споживати кожному власнику квартири однакову кількість тепла.

Лучанка Ольга Романів мешкає на проспекті Молоді, 11. Каже: задоволена роботою ІТП в її будинку, бо вартість комунальних послуг стала нижчою.

"У нас багато не палять, бо батареї не бувають такі, як раніше, гарячі-гарячі. Щоб вижити не треба відкривати вікна", – розповіла лучанка.

Не задоволений роботою індивідуального теплового пункту лучанин В’ячеслав Урізченко. Каже, що з ІТП в його квартирі стало холодніше. "Трошки дешевше стало платити за квартиру, але ж в хаті градусів 17-18", - говорить чоловік.

Зі слів заступника директора з виробництва ДКП "Луцьктепло" Віктора Мельника, причини у різниці температур у квартирах слід шукати у внутрішньобудинковій мережі, також на це впливає розташування квартири.

"Схема теплопостачання розроблялася у 70-80-х роках і вона будувалася за принципом чисто якісного регулювання. Зміни температури теплоносія залежать від температури зовнішнього повітря на котельні, на джерелі. Тобто, вода охолоджується і вона десь циркулює не так, як вона повинна циркулювати", – розповів Віктор Мельник.

Зі слів Віктора Мельника, щоб усувати наслідки неправильної циркуляції води, доводиться встановлювати додаткові помпи на мережі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.