На Волині ліквідовують лісгосп

На Волині ліквідовують лісгосп
ДП «Поліське лісове господарство» ліквідовують і приєднують до Колківського лісового господарства. Однак Маневицька громада проти таких змін.

Про це пише ІА «Волинські новини».

Як повідомила депутатка облради Людмила Кирда під час позачергової сесії, нещодавно депутати Маневицької селищної ради подали звернення щодо ДП «Поліське лісове господарство». Згадане підприємство ліквідовують і приєднують до Колківського ЛГ.

Представники громади просять зберегти лісове господарство у статусі самостійної юридичної особи. Інакше, каже Людмила Кирда, це призведе до зменшення кількості працівників та скорочення сплачених податків у місцевий бюджет.

«Нас просто поставили перед фактом. Дивно якось: ліси, які приєднують до Колок, розташовані біля Маневичів, виробнича база – в Маневичах, а господарювати буде Колківське лісове господарство. Більш того, це колишні колгоспні ліси, які садили наші діди. На їх базі утворили ДП «Поліське ЛГ» шляхом ліквідації міжгосподарського лісгоспу. Я розумію, що тривають реформи, але їх треба проводити розумно і з користю для людей», – резюмує депутатка.

Як повідомив під час засідання екологічної комісії перший заступник начальника – головний лісничий Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Войцеховський, ініціатива такої оптимізації належить обласному управлінню та трудовим колективам.

«Ми зібрали трудові колективи і почули думку кожного. Поліське лісове господарство створене у 2011 році. Крім контори лісгоспу, там є чотири лісництва, жодної контори лісництва немає. Колківське лісництво працює довше, там є старі контори, де люди можуть працювати і щось робити, бухгалтерський облік. Приєднують його не до Маневицького лісгоспу, бо було враховану ту обставину, щоб не були одні лісгоспи сильно багаті, а інші – сильно бідні. При оптимізації враховували і географічне розташування, і лісовий фонд. Щоб одні не стали мільйонерами, а інші – ні. Тому Цуманський лісгосп, наприклад, приєднують до Ківерцівського, бо там більшість лісового фонду – об’єкти природно-заповідного фонду, а на їхнє утримання треба витрачати кошти», - переконує він.

Людмила Кирда під час сесії звернулася до голів облради та облдержадміністрації і керівника управління лісового та мисливського господарства із проханням вплинути на ситуацію. Депутати підтримали запит колеги.

Довідково:

Державне підприємство «Поліське лісове господарство» створено 1 квітня 2011 року відповідно до наказу Державного Агентства Лісових Ресурсів України № 51 від 23.03.2011 року. Загальна площа – 18297,5 га, з яких 15450 га вкриті лісовою рослинністю землі. Це найбільш лісистий район Волині. Основні лісоутворювальні породи: сосна, вільха, береза. Хвойні ліси займають 60%, м’яколистяні 37%, твердолистяні 3%. Структура лісгоспу налічує чотири лісництва: Куклинське, Куликовицьке, Чорторийське та Розничівське.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно роблять, ліси повирізали то вже навіщо ті господарства.
Ще й міжколгоспні ліси, в Голобах ще теж така контора є, ріжуть все підряд, ні чіпсів ні обліку, одна машина легально в день їде, а потім ще пару ходок по тих самих доках робить. В кінці дня лісник з техніком і лісничим куш поділили і всі задоволені
Відповісти