До 60-ліття Луцької художньої школи відкрилася виставка картин випускників різних років.ФОТО.

До 60-ліття Луцької художньої школи відкрилася виставка картин випускників різних років.ФОТО.
22 жовтня у Луцькій художній школі відкрили виставку творчих робіт випускників різних років навчання до 60-річчя закладу.
На презентації виставки побували журналісти видання volyn.com.ua.

Експозиція налічує близько 50 робіт художників, які в різні роки закінчували художню школу.

Директор музичної школи Іван Гаврилюк, який очолює заклад із 1989 року і сам є випускником школи, розповів, що напередодні ювілею, вирішил зробити цілу плеяду виставок. Першою була виставка їхніх викладачів, яка експонувалася в арт-галереї до Дня художнника, друга – відбулася сьогодні, 22 жовтня, на якій представлені роботи випускників різних років. Підсумкову, тобто звітну, відкриють 4 листопада в залі Спілки художників.

"Нинішня виставка особлива тим, що вдалося зібрати в Альмам-аматері учнів, які колись навчалися в художній школі, адже нині школа інша, як 60 літ тому", – зауважив Іван Гаврилюк.

За його словами, перший випуск Луцької художньої школи був 1965 року. З того часу змінювали приміщення, мінялися викладачі, відбулося багато змін. Але тішить те, що в перші дні свого заснування школа налічувала 65 учнів, нині їх – близько 600.

"Це засвідчує те, що є інтерес до образотворчого мистецтва і є інтерес до самовираження у сфері мистецтва", - каже директор школи.

Виставка робіт випускників цікава тим, що вона – різнопланова і за техніками виконання, і за тематичним напрямом. А це свідчить про те, що випускники є досвідченими, навченими і вже творчо працюють на високому рівні.

Упродовж 60 літ школу закінчило понад 4000 учнів. Усі випускники – гордість закладу. Деякі уже навчаються і працюють за кордоном. Один із випускників має звання Заслуженого працівника культури. Працює в Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

"Хтось працює у цій сфері, хтось ні, але кожен десь у глибині душі вертається до того – з чого починав і обов’язково – малює. Адже коли уже проникнувся цим, то це на все життя", – зауважує Іван Гаврилюк.

Випускниця 2004 року, живописець Ірина Зиза розповіла, що із мистецтвом знайома із дитинства, адже малювала її бабуся. А якось одного дня ліпили з мамою на кухні вареники і почули по радіо рекламу, що художня школа набирає учнів. Це був останній день подання документів. Одразу поїхали і записалися на екзамен. Відтоді своє життя Ірина пов’язала із мистецтвом.Після художньої школи вона продовжила навчання в Луцькому училищі будівництва та архітектури, згодом навчалася у політехнічному університеті на дизайні. Нині знається, що художня школа дала їй великий пласт для сильніших починань в житті і для розвитку. Сьогодні вона – авторка персональних виставок в Україні та Європі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раз пишете музична, раз художня школа. Може визначіться яка то школа!
Відповісти
Останні новини
До 60-ліття Луцької художньої школи відкрилася виставка картин випускників різних років.ФОТО.
23 жовтень, 2021, 04:22