Плата за електроенергію зросте вдвічі: в Україні скасували пільговий тариф

Плата за електроенергію зросте вдвічі: в Україні скасували пільговий тариф
В Україні вирішено скасувати пільговий знижений тариф для споживачів, які використовують електроенергію для обігріву свого житла. Під дію нової постанови потрапляють навіть малозахищені верстви населення та дитячі будинки сімейного типу, - пише today.ua.

Як відомо, в Україні для споживачів, які використовують до 250 кВт-год на місяць, діє тариф на електроенергію на рівні 1,44 грн за 1 кВт-год. Однак у період зимових холодів громадянам буде вкрай складно вкластися в цю норму.

За даними Мінсоцполітики, близько 600 000 українських сімей отримуватимуть квитанції за електроенергію з сумами вдвічі більше, ніж раніше. В першу чергу, це споживачі, які обігрівають житло за допомогою електрики. Для них діяв знижений тариф, але тепер його вирішено скасувати.

Підвищення вартості електроенергії торкнеться жителів квартир і будинків, які обладнані електроопалювальними установками. Також знижений тариф скасували для споживачів, які проживають в будинках або квартирах, які не підключені до центрального опалення і не газифікованих. Багатодітні, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу також позбавлені пільгових тарифів.

У Мінсоцполітики пояснили, що в нинішньому опалювальному сезоні компенсації за електроенергію для зазначених вище категорій населення не передбачено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це нове досягнення влади, підприємства платять по 4.50 грн, і не кому небудь, а олігархам, що покрали обленерга, купують за копійки електрику на атомних станціях, а продають з прибутком в 1000%
Відповісти
Європейській державі - європейські ЦІНИ !!! та українські зарплати
Відповісти
зробили себе разом!
Відповісти
почему нигде больше не опубликовано?зто фейк?
Відповісти