«Покажемо всій Україні, що смертей від раку може бути менше в рази»: на Волині благодійники реалізують великий проект

«Покажемо всій Україні, що смертей від раку може бути менше в рази»: на Волині благодійники реалізують великий проект
Благодійна організація «Фонд боротьби з раком», яку очолює відома на Волині волонтерка Марія Адамчук-Коротицька, має намір за короткий час зібрати 500 000 гривень на боротьбу із раком шийки матки серед жіночого населення області.

Задля цього у Фонді оголосили про старт великого проекту – «Фандрейзимо задля підтримки жіночого здоров’я», який втілюють за підтримки фонду Zagoriy Foundation, повідомляє команда благодійної організації.

«Лише вдумайтеся: у 2019 році на Волині діагноз «рак шийки матки» був встановлений 75-ти жінкам, 34 (!) з них померло. Головна причина такої високої захворюваності та смертності — відсутність профілактичних заходів (вакцинації проти вірусу папіломи людини) та низький рівень виявлення передракових станів і раку шийки матки на ранніх стадіях через відсутність скринінгових програм. Скринінг – це тестування людей із групи ризику у період, коли симптоми ще не проявляються», – зауважує керівниця Фонду боротьби з раком Марія Адамчук-Коротицька.

Що зроблять, зібравши 500 000 гривень?

У 2022 році за зібрані кошти Фонд боротьби з раком організує 120 виїзних обстежень жінок Волині на передракові стани та рак шийки матки. Усі вони будуть безкоштовними для населення.

Мінімум 7000 жінок із віддалених сіл області отримають шанс обстежитися на рак шийки матки у висококваліфікованого лікаря у своєму населеному пункті або неподалік від нього.

Орієнтовно 150 випадків онкології та 700 передракових станів будуть виявлені під час оглядів (зважаючи на статистику, яку Фонд має за результатами наших обстежень у 2021 році). Це дозволить врятувати життя!



Ключовим проектом, який допоможе зреалізувати кампанію «Фандрейзимо задля підтримки жіночого здоров’я», цьогоріч стане благодійна акція «Тепла іграшка надії».

Під час її втілення об’єднають сотні людей – митців, креативних та просто небайдужих особистостей. В рамках проєкту люди шитимуть гарні ялинкові іграшки з фетру, які виставлятимуть на продаж;

Відбудеться серія відео майстер-класів та офлайн-майстерок, де можна буде навчитись власноруч створювати дива, а також пожертвувати кошти для людей, які хворіють на рак.

Починаючи з 1 грудня, усі охочі за символічну ціну (від 25 гривень) зможуть купити новорічні сувеніри для себе рідних чи колег. Іграшки можна буде купувати окремо або наборами. До слова, компанії можуть купувати прикраси для своїх ялинок у корпоративних кольорах.

У Фонді сподіваються, що локдаун не завадить влаштувати й ярмарок з продажу прикрас.

До слова, нині Фонд боротьби з раком – одна з небагатьох благодійних організацій в Україні, яка займається системним скринінгом населення на ракові захворювання.

«Наша робота була б неможливою без безлічі людей, які вірять у нас і допомагають коштами! Ми віримо, що спільні зусилля – неймовірна сила. На прикладі Волині ми покажемо всій Україні, що смертей від раку може бути в рази менше!» – зауважує Марія-Адамчук Коротицька.



Якщо ви хочете долучитися до пошиття іграшок, бажаєте, аби волонтери прийшли у ваш колектив із майстер-класом, чи маєте інші ідеї щодо своєї участі у проекті, повідомте про це. Контакти: 0954807588 (координатора акції «Тепла іграшка надії» Анна Єкименко-Поліщук) або 095 890 0632 (керівниця Фонду боротьби з раком Марія Адамчук-Коротицька).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як Фонд боротьби з раком організовує інформаційні кампанії для підвищення обізнаності населення та влаштовує виїзні обстеження на рак шкіри та рак шийки матки у селах Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Покажемо всій Україні, що смертей від раку може бути менше в рази»: на Волині благодійники реалізують великий проект
23 жовтень, 2021, 11:45