Вчені повідомили невідому раніше перевагу кави

Вчені повідомили невідому раніше перевагу кави
Вчені стверджують, що кава сприятливо позначається в лікуванні деяких захворювань.

За твердженням експертів, регулярне вживання кави сприяє профілактиці і лікуванню багатьох захворювань. Відповідні висновки дослідників опубліковані на порталі Zdorivia, - пише "Кореспондент".

Зокрема, кава здатна знизити ризик розвитку захворювань мозку.

У міжнародному дослідженні вчених із Португальського університету та університету Бонна йдеться, що кофеїн блокує особливий рецептор і знижує симптоми стресу. Така ефективність гарантована, якщо випивати не менше чотирьох чашок кави в день. Доведено, що ті, хто п'є каву регулярно, на 20% рідше страждають від депресій.

За даними дослідників з Університету Балтимора, регулярне вживання кави покращує довготривалу пам'ять. А оскільки кава знижує відкладення білка в головному мозку, особливо це стосується людей з ризиком розвитку деменції і хвороби Альцгеймера.

Фахівці дослідницького інституту в Монреалі стверджують, що кава допомагає зняти тремор, а також допомагає при різних захворюваннях серця. Людям з проблемами серцево-судинної системи також рекомендується щодня випивати від трьох до п'яти чашок кави в день. Крім того, в каві містяться антиоксиданти, тому вона наділена протизапальними якостями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.