Як мери українських міст виконують передвиборчі обіцянки і де у цьому рейтингу Поліщук

Як мери українських міст виконують передвиборчі обіцянки і де у цьому рейтингу Поліщук
Місцеві вибори відбулися в Україні рік тому – 25 жовтня. Жителі міст і сіл обирали місцеві ради, сільських, селищних і міських голів.

Видання «Слово і діло» підготувало інформацію про те, кому з міських голів вдалося виконати найбільше зобов’язань протягом року.

Серед тих міських голів, яких обрали на посаду вперше, найбільше обіцянок виконав очільник Луцька Ігор Поліщук (8%). Загалом більшість його обіцянок – програмні, без зазначення конкретних термінів виконання.

Водночас, мер Рівного Олександр Третяк за рік не виконав жодної обіцянки, але всі вони вже перебувають у процесі виконання. Третяк має 11 обіцянок щодо утеплення навчальних закладів.

Серед тих голів, кого переобрали на другий термін, найбільше обіцянок за рік виконав мер Чернігова Владислав Атрошенко – 20%. Водночас зазначимо, що він дав всього 5 обіцянок, що доволі небагато.

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин виконав 19% обіцянок (6 із 31). У новому сезоні більшість його обіцянок стосується дітей – ремонт та будівництво шкіл, садочків, майданчиків.

Мер Дніпра Борис Філатов виконав 1 із 6 обіцянок (17%).

Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків за рік роботи виконав 3 із 23 обіцянок (13%). Попередні каденції мер був дуже щедрий на обіцянки. Перед виборами спирався на свої здобутки, тому програму не публікував. У новій каденції став менше обіцяти, спираючись на брак фінансування та складну ситуацію в державі.

Столичний мер Віталій Кличко виконав 9% обіцянок – 3 із 22 зобов’язань. Водночас він один з небагатьох мерів, хто встиг провалити 4 обіцянки, усі через строки виконання. Загалом, це звична практика для Кличко, саме «порушення термінів» – слабка сторона київського мера.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов виконав 3 обіцянки (6%). Однак більшість його обіцянок довгострокові та розраховані на каденцію.

По одній обіцянці виконали мер Одеси Геннадій Труханов (2% від усіх обіцянок), мер Тернополя Сергій Надал (2%) та міський голова Львова Андрій Садовий (1%). Останній зосередив свою увагу над виконанням нової розширеної програми Львів-2024, тому більшість риторики ‒ саме про підготовку/реалізацію зафіксованих у програмі обіцянок. Усі обіцянки є масштабними та довгостроковими.

Більшість обіцянок Труханова теж довгострокові.

А от очільники Сум, Ужгорода, Полтави та Миколаєва не виконали протягом року жодної обіцянки.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як мери українських міст виконують передвиборчі обіцянки і де у цьому рейтингу Поліщук
26 жовтень, 2021, 10:45