Вакциновано 75% мешканців: у Моршині жодна людина не перебуває у лікарні з COVID-19

Вакциновано 75% мешканців: у Моршині жодна людина не перебуває у лікарні з COVID-19
У Моршині, де вакциновано 75% мешканців, жодна людина не перебуває у лікарні з COVID-19.

Про це інформує МОЗ.

На початок серпня принаймні однією дозою антиковідної вакцини в Моршині було щеплено 72,4% дорослого населення, двома дозами було вакциновано 66% дорослих мешканців.

Влітку в містечку зовсім не було хворих на коронавірусну хворобу, а зараз там реєструють поодинокі випадки, оскільки хворіють переважно невакциновані люди, каже координатор з вакцинації проти COVID-19 у Львівській області Олег Когут.

На початку проєкту на місці зіткнулися з високим рівнем недовіри до вакцинації – хоча провакцинувати 70% населення розраховували за місяць, втілити ці плани вдалося за два місяці. Та навіть попри це, результати виявилися успішними.

У результаті масової вакцинації, протягом двох місяців – з середини червня до середини серпня – у Моршині не зафіксували жодного нового хворого на коронавірус. Далі захворюваність відновилася, однак це очікувано на тлі зростання захворюваності в Україні, пояснює координатор з вакцинації проти COVID-19 у Львівській області. За його словами, це поодинокі випадки, оскільки хворіють переважно невакциновані люди.

Водночас такий досвід було б важче відтворити у більшому місті: оскільки населення Моршина становить близько 6 000 людей, ефективно працювали «сарафанне радіо», високий рівень довіри до місцевої влади та керівників підприємств.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому цієї осені хворих більше, ніж попередньої? Ніхто не задавався цим питанням? А влада попереджала, що буде багато осередків інфікування. Моршин зараз еталонне місто, зразково-показове. Там просто не створювали цих самих осередків.
Відповісти