Два міністри взяли патронат над відродженням волинського замку Радзівілів

Два міністри взяли  патронат над відродженням волинського замку Радзівілів
Ідею відродження замку Радзівілів підтримують на найвищих рівнях української державної влади. Патронат над цим проєктом взяли Міністр культури Олександр Ткаченко та Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Про це повідомила Народна депутатка Ірина Констанкевич під час засідання організаційного комітету з проведення міжнародної науково-практичної конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-культурної спадщини».

"Новий період в житті Олики стартував завдяки зусиллям багатьох людей, - наголосила Ірина Констанкевич. - У нас є потужний людський ресурс і фінансова підтримка. Як відомо, на Олику виділили 10 млн грн, і нам потрібно вчасно освоїти ці кошти та продовжити працювати над проєктом відновлення замку. Конференція - це перший крок у відродженні Олики як туристичного магніту та міжнародного культурно-історичного центру".

Зазначається, що конференція відбуватиметься у Луцьку та Олиці 29-30 жовтня.

Як наголосила директорка Волинського обласного краєзнавчого музею Оксана Важатко, свою участь в конференції підтвердили півсотні науковців. "Ми передбачили доповіді науковців, які стосуватимуться принципів і методики реставрації пам'яток архітектури, а також ревіталізації спадщини Олики. Крім того, під час засідання зможемо поговорити про історію та дослідження Олики", - розповіла вона.

Варто зазначити, що в рамках конференції науковці Волинського національного університету також мають намір ознайомити учасників заходу із двомовним виданням "Лісової пісні" Лесі Українки -кримсько-татарською та українською.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Два міністри взяли патронат над відродженням волинського замку Радзівілів
27 жовтень, 2021, 00:12