У луцькій багатоповерхівці вже пів року не працюють ліфти. ФОТО.ВІДЕО

У луцькій багатоповерхівці вже пів року не працюють ліфти. ФОТО.ВІДЕО
Від травня не працюють чотири ліфти у багатоповерхівці на проспекті Молоді, 11, у Луцьку. Співвласники будинку у липні зібрали гроші, виготовили проєктну документацію, а ще й досі ходять пішки.

Суспільне побувало у будинку, де пів року не працюють ліфти, поспілкувалось з керівництвом ОСББ, мешканцями та отримало коментарі у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Що кажуть в ОСББ будинку
У залежності від площі квартир, мешканці будинку на проспекті Молоді, 11 ще в липні здали від 500 до 800 гривень за ремонт підйомників, — каже голова ОСББ Наталія Гладка і додає: про те, що вийшов термін експлуатації ліфтів людям повідомили у департаменті житлово-комунального господарства Луцька у січні, тоді ж розпочали збирати гроші.

За програмою ремонту мешканці платять 40% вартості, решта 60% - гроші з міського бюджету. Вартість ремонту становить від 120 до 320 тисяч гривень. Станом на 26 жовтня полагодили один з чотирьох зупинених підйомників. Щодо решти — визначили переможців тендеру. Це різні фірми, у терміні виконання робіт — зазначений грудень — каже Наталія Гладка.

Що думають мешканці будинку про несправність ліфтів
"А поки ліфти не працюють люди — мучаться", — каже мешканець будинку на Молоді, 11 Микола Мартинюк. Чоловік живе на дев'ятому поверсі. Найважче, — говорить, — було під час збору врожаю, коли всі овочі та фрукти доводилось на власному горбу нести сходами.

Мешканець будинку Василь Загребельний каже, що не розуміє, навіщо відключати ліфт і місяцями не ремонтувати. "З тими тендерами, я не знаю, хто їх робить, як їх роблять! Як можна робити, коли людям 6 місяців палець об палець! Нащо ж ви зупиняли?!", — обурюється чоловік

Чому ліфти не працюють? Як пояснюють ситуацію у міській раді
Участь у тендерах на капітальний ремонт ліфтів у Луцьку беруть три фірми, — розповіла заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Надія Коленда. Каже: ліфтовиків не вистачає, тому є затримки. З її слів, три-чотири ремонтні бригади роблять чотири ліфти за дві-три неділі, а інші адреси, за якими виграли тендер, – чекають, то й тому затримка виходить.

Механік Володимир Бойко ремонтує один із трьох ліфтів на проспекті Молоді, 11. Чоловік замінив старе обладнання. Каже, що ліфт увімкнуть, коли експертна комісія зробить технічний огляд і прийме роботу.

Надія Коленда каже, що ще два підйомники на проспекті Молоді, 11 почнуть ремонтувати з наступного понеділка.

Зі слів Надії Коленди, цього року у Луцьку запланували ремонт 214 ліфтів, з них 50 —капітально відремонтували, 64 підйомники мали незначні несправності. З бюджету міста на це виділили майже десять мільйонів гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькій багатоповерхівці вже пів року не працюють ліфти. ФОТО.ВІДЕО
27 жовтень, 2021, 08:24