У США створили найменший в світі музей

У США створили найменший в світі музей
У штаті Массачусетс в містечку Сомервіллі відкрили музей.

Галерею, в якій представлені роботи художників Нової Англії, відкривав сам мер міста: він перерізав тоненьку стрічку за допомогою крихітних ножиць, а потім вручив куратору музею сертифікат розміром з поштову марку, - пише Gazeta.ua.

Власне, за розміром галерея Mμseum - трохи більше поштової скриньки: всього 25 см у висоту, 40 см в ширину і 20 см в глибину.

Ідея її створення народилася у місцевої художниці Джудіт Клаузнер, яка впродовж багатьох років вела переговори з владою про надання виставкових площ для художників Нової Англії. Але місця для них ніколи не знаходилося.

Потім вона почала звертати увагу на місця між комерційними будівлями. У підсумку Джудіт втілила свою мрію у порожньої ділянки стіни між одним з популярних місцевих барів Subway.

Галерея Mμseum зовсім не затратна: "установа" обладнали підсвіткою, яка живиться від вбудованої сонячної батареї, тут немає персоналу і орендна плата за нього не стягується.

"Вхід" до музею також безкоштовний. Експонати - 6 крихітних картин місцевих художників - захищені від вандалів і грабіжників оргсклом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: США
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.