Знову перенесли суд над водійкою, яка на BMW п'яна протаранила авто у Володимирі

Знову перенесли суд над водійкою, яка на BMW  п'яна протаранила авто у Володимирі
26-го жовтня у Володимирі відбулося третє судове засідання, щодо справи про ДТП, за участю п’яної водійки BMW Х5, яка 22-го серпня на швидкості знесла на тротуарі знак «Пішохідний перехід» та влетіла у декілька припаркованих автомобілів біля кафе «2000».

Про це пише БУГ.

На засіданні під головуванням судді Андрія Каліщука були присутні правопорушниця Олена Романюк з адвокатом, свідок – її матір Людмила С., на яку хочуть перекласти провину за аварію, новий свідок – поліцейський Микола Т. та потерпілий Олег Грицюк з родиною, чия автівка найбільше постраждала внаслідок аварії.

Нагадаємо, у Володимирі 22-го серпня сталася резонансна аварія. БМВ на швидкості пошкодила припарковані автомобілі.

25-річна водійка була у стані алкогольного сп’яніння, норма алкоголю в її крові була перевищена у майже 9 разів. Результат тесту на драгері показав 1,76 проміле алкоголю в крові, при допустимій нормі 0,2 проміле.

Під час свідчень Микола Т. розповів, що 22-го серпня він здійснював патрулювання вулиці Данила Галицького у Володимирі та прибув на місце аварії, проте сам момент ДТП трапився раніше. Хто саме була водійкою BMW Х5 правоохоронець не бачив і точно сказати не може. До нього підходила матір Людмила С., нібито, казала, що це вона вчинила аварію, але за словами очевидців на місці події, за кермом була Олена Романюк.

Протокол він не оформлював, на виклик прибув інший наряд патрульної поліції. Микола Т. викликав швидку та поїхав.

Після цього виступив потерпілий Олег Гриценко, чия машина постраждала найбільше внаслідок наїзду БМВ, та заявив, що має багато питань до свідків, які виступали раніше. По-перше, він був біля магазину “Ірена”, де пиячила компанія з БМВ перед аварією. На попередньому засіданні один зі свідків стверджував, що бачив, як за кермо сідала матір правопорушниці Людмила С. Проте, як зауважив потерпілий, він не міг цього бачити, оскільки з входу в магазин цього не могло бути видно, отак як машина стояла за рогом.

“Якщо потрібно, я запрошу через суд геолокацію його мобільного телефону, щоб довести, що він не знаходився в той час у вказаному місці”, – зазначив Гриценко.

Адвокат та матір обвинуваченої намагалися декілька разів його перебивати, за що отримали зауваження від судді.

“Після ДТП із заднього сидіння БМВ виходили четверо чоловіків, це видно із запису відеокамери, а не два-три, як говорили свідки і правопорушниця. Даний факт показує, що Олена Романюк не могла там знаходитись, їй було б фізично важко потім переміститись на переднє сидіння”, – зазначив Олег Гриценко.

Також він додав, що не бачить сенсу викликати свідків для підтвердження того, хто знаходився за кермом на момент аварії, оскільки й так вважає ситуацію очевидною. Є підтвердження на відео.

Після цього до суду звернувся адвокат правопорушниці та продовжив заявляти, що за кермом БМВ Х5 на момент знаходилась матір 25-річної дівчини Людмила С. Він тримався своєї лінії захисту та далі заявляв, що немає жодного підтверджувального доказу, що за кермом знаходилася Олена Романюк. А вони представили чотирьох свідків, які ніби то бачили, що за кермом була матір правопорушниці.

Також адвокат поскаржився на безліч поліцейських “ляпів” під час оформлення протоколів: свідків на місці не допитали, і факт хто сидів за кермом не встановили. Інших підтверджень, окрім поліцейських протоколів, захисник не бачить.

Є ще свідок Арон, який за твердженням адвоката, ніби то спав на задньому сидінні і не міг бачити, хто сидів за кермом. Хоча у письмових поясненнях правоохоронцям він розповів, що за кермом знаходилась саме 25-річна Олена Романюк.

Отож суддя вирішив викликати в суд поліцейських, Прокопюка та Гуменюка, які складали протоколи на місці ДТП і брали тест на вміст алкоголю в Романюк. А також, у зв’язку з неявкою в суд, застосувати до свідка Арона судовий привід та зобов’язати його з’явитися на наступне слухання.

В зв’язку з цим судове засідання знову закрили і призначили нове на 15:00 12-го листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.