Волинь чекає 180 мільйонів на дороги

Волинь чекає 180 мільйонів на дороги
Громадам, з яких зняли кошти на ремонти доріг, обіцяють профінансувати виконані роботи.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Питання фінансування оголошених ремонтів доріг у громадах обговорили під час засідання комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та ЖКГ.

Нагадаємо, після перерозподілу коштів, здійсненого Волинською облдержадміністрацією, громади з’ясували, що не дорахуються мільйонів гривень на дороги, оскільки з них зняли попередньо передбачене фінансування.

Депутат Андрій Козюра зазначив: чимало громад зробили документи, однак погодити виконання робіт в нині ліквідованому ДАБІ не змогли.

«Багато громад зробили ПКД, зробили експертизу, а отримати дозвіл не змогли. Це був повний треш. Тому ОДА своїм розпорядженням перенесла гроші з точки А в точку Б. Жодного розуміння на центральному рівні, як має відбуватися цей процес, щоб громади могли виконувати свою пряму функцію – немає», – вважає він.

Як повідомив тимчасовий виконувач обов’язків директора департаменту інфраструктури Волинської ОДА Сергій Мишленик, до кінця року ще чекають 180 мільйонів гривень на оплату виконаних робіт з ремонту місцевих та комунальних доріг.

«В загальному чітко передбачених коштів ще немає. За підсумками 10 місяців, можливо, буде виділена субвенція. Мало бути 180 мільйонів, 30 мільйонів мало піти на комунальні дороги і 150 – на місцеві. Якщо буде економія і щойно будуть кошти, ми їх розподілимо. Там є виконані роботи, із 33 громад майже всі мають документи, в 10-ти роботи завершені. Першочергово це будемо закривати», – запевнив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.