На Волині будуть вирощувати цінну та прибуткову рослину - топінамбур

На Волині будуть вирощувати цінну та прибуткову рослину - топінамбур
«Топінамбур – нове відкриття давно відомої культури» – під такою назвою на Волині провели День поля. Про це повідомляє agroter.

Присутні ознайомилися з цією цінною рослиною та проаналізували її прибутковість для українських аграріїв. Так, вирощуючи топінамбур з одного гектару можна отримати 70-90 тис. грн прибутку.

Саме тому на Волині мають намір відвести площі під цю культуру, поінформували на сайті облдержадміністрації.

Директор ТОВ “Центр екологічної енергії “Топінамбур” Василь Степюк розповів, що його підприємство вже 8 років займається вирощуванням топінамбура та готове купувати нижню частину даної культури.

З подрібненого сухого стебла підприємство виробляє брикети високої щільності, з підвищеною стійкістю до вологи, для опалення приватних осель.

Топінамбур добре росте на одному місці протягом 30 років без сівозміни, невибагливий до ґрунтів, не боїться засухи та не потребує великих затрат, щоб виготовити тверде паливо. Сухі стебла топінамбура збирає кормозбиральний комбайн.

Під час зустрічі було обговорено, що у тих громадах, де буде вирощуватись топінамбур, зможуть верхню частину стебла використовувати як біопаливо, що дасть можливість покращувати послугу теплопостачання в громаді. Нижню частину даної культури можна реалізовувати Центру екологічної енергії «Топінамбур» за хорошою ціною.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині будуть вирощувати цінну та прибуткову рослину - топінамбур
29 жовтень, 2021, 00:22