У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордоні з Україною

У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордоні з Україною
Нижня палата польського парламенту під час голосування у п’ятницю проголосувала за спецзакон щодо будівництва добре обладнаного загородження на зовнішньому кордоні Польщі з ЄС (лінія кордону з Білоруссю, Росією та Україною).

Депутати Сейму відкинули більшість поправок Сенату РП, який голосував за будівництво загородження у минулу середу, 27 жовтня, передає Укрінформ.

Зокрема, Сейм не підтримав поправки Верхньої палати польського парламенту щодо періодичних звітів у парламенті ходу спорудження загородження, застосування щодо цієї інвестиції обов’язкових тендерних процедур чи участі парламентарів у групі з реалізації інвестиції в якості спостерігачів.

Як відомо, спецзаконом передбачається будівництво сучасного високого загородження, обладнаного системами відеомоніторингу і фіксації руху вартістю понад 1,6 млрд злотих (більше 400 млн дол.). Реалізація проєкту відбуватиметься поза тендерними процедурами у прискореному режимі.

Як повідомив глава МВС Польщі Маріуш Камінський, кошти на будівництво загородження вже зарезервовано у бюджеті країни. У рамках реалізації інвестиції Польща вивчає світовий досвід будівництва загороджень, зокрема США та Греції. За його словами, очікується, що спорудження “стіни” завершиться у першому півріччі наступного року.

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада. Варшава також розгорнула на кордоні з РБ загородження з колючого дроту. Утім, польські прикордонники неодноразово фіксували, як нелегальні мігранти нищать загородження, інколи за пасивної підтримки білоруських служб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поляки все правильно роблять ,бо з Українською злодійською владою ,ще не відомо куди нашу державу занесе ,чи до кацапа ,ЧИ ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ ,бо незалежності ми
Відповісти
Це точно. Хохлам довіряти - себе не поважати.
Відповісти
Останні новини
У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордоні з Україною
30 жовтень, 2021, 14:06