Луцькому зоопарку передали майже 70 кілограмів «браконьєрської» риби

 Луцькому зоопарку передали майже 70 кілограмів «браконьєрської» риби
Учора, 29 жовтня, державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля передали 68 кілограмів риби до Луцького зоопарку.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Інформують, що на корм тваринам віддали 32 кг риби, конфіскованої у порушників природоохоронного законодавства, та 36 кг - вилученої згідно з актами безгосподарського майна на водних об’єктах області у період з травня по вересень 2021 року.

«Вилучені у порушників водні біоресурси зберігаються на складі управління. Відповідно до рішень районних судів про конфіскацію водних біоресурсів, комісією приймається рішення щодо безоплатної передачі риби на корм тваринам у вигляді благодійної допомоги. У цьому випадку риба передається комунальному підприємству Луцький зоопарк», - розповів керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Волинський рибоохоронний патруль вже не вперше проводить аналогічні заходи. Так, 28 квітня 2021 року до міського звіринцю було передано 90 кг риби. В управлінні сподіваються, що подібні ініціативи допоможуть працівникам зоопарку полегшити утримання мешканців звіринця.

До слова, за вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст.85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), а саме накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів.

Порушення порядку збуту водних біоресурсів тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з можливою конфіскацією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькому зоопарку передали майже 70 кілограмів «браконьєрської» риби
30 жовтень, 2021, 16:30