На Волині до суду скерували понад 50 кримінальних проваджень щодо підробки COVID-документації

На Волині до суду скерували понад 50 кримінальних проваджень щодо підробки COVID-документації
Протягом 2021 року слідчими та дізнавачами Волинської області розслідувалося 74 кримінальні провадження про 253 кримінальні правопорушення, пов’язаних з підробкою результатів ПЛР - тестів, довідок про щеплення від COVID-19, міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

До суду скеровано 52 кримінальні провадження на 219 епізодів. У 37 кримінальних провадженнях (70 епізодів) особам повідомлено про підозру щодо підробки міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів (ст.358 КК України) та у 15 кримінальних провадженнях (149 епізодів) особам повідомлено про підозру щодо підробки результатів ПЛР-тестів (ст.358 КК України).

П’ятьом особам повідомили про підозру у скоєнні 10 кримінальних правопорушень щодо підробки міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів за ст.358 КК України.

Нині триває досудове розслідування у 16 кримінальних провадженнях. З них 15 – пов’язаних з підробкою міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів за ст.358 КК України та 1 – за ст. 362 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) КК України. Також 3 кримінальних провадження, пов’язаних з підробкою результатів ПЛР тестів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині до суду скерували понад 50 кримінальних проваджень щодо підробки COVID-документації
01 листопад, 2021, 20:40