Благодійна шкільна акція в Луцьку. ФОТО

Благодійна шкільна акція в Луцьку. ФОТО
У Луцьку завершилася благодійна акція «Скоро до школи», під час якої дітям з «складних» родин дарували шкільні речі.

Захід, який розпочався 18 червня, завершили 30 серпня в Палаці культури Луцька, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Участь у заході взяли секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, керівник інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук, міський голова Микола Романюк та директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

Вона зауважила, що тісна співпраця єпархії та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який працює із родинами, які опинились у складних життєвих обставинах триває вже три роки, і за цей час вдалось втілити в життя не один благодійних проект.

«Я хочу щиро подякувати митрополити Волинському і Луцькому Ніфонту за те, що він завжди виступає із благодійними ініціативами, сподіваємось, що він скоро видужає і буде із нами», - сказав Микола Романюк.

Він також згадав то й час як сам, свого часу став першокласником.

«Я вчився у сільській школі, вчились ми у двох хатах, писали чорнилами. А зараз, дякувати Богу, цього нема і наші дітки мають усі сучасні можливості для навчання», - мовив мер.

«Хочу переказати вам благословення від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Нехай Бог із високого неба благословляє вас на навчання, щоб ви дорогі дітки вчились гарно», - зауважив протоієрей Миколай Бондарук.

В свою чергу протоієрей Валентин Марчук розповів, що сам має дітей шкільного віку, і прекрасно знає, що таке готувати дітей до нового навчального року.

«Бажаю вам Божого благословення, і гарного навчання», - додав він.

Опісля промов Микола Романюк і священнослужителі також вручили особливі подарунки шістьом дітлахам, які цього року переступлять поріг першого класу.

А хор вихованців Волинської духовної семінарії виконав кілька духовних піснеспівів до Божої Матері: «Богородице Діво радуйся», а також тропар свята Успіння Пресвятої Богородиці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"шкілька"
Відповісти
Молодці. Хай дітки добре вчяться:)
Відповісти
Чого не пишете про Палицю ,він також там сьогодні був,і не мало зробив для дітей? Чи не так панове?
Відповісти