Як, де та чому у Луцьку щеплюють неповнолітніх від COVID-19

Як, де та чому у Луцьку щеплюють неповнолітніх від COVID-19
У Луцьку дітей з 12 років вакцинують за згодою та у присутності батьків у трьох пунктах щеплення. Лучанка Леся Бондарук разом з 15-річною донькою Ніно прийшли на вакцинацію від COVID-19. Жінка вирішила вакцинувати дитину.

Про це пише Суспільне.Волинь.

Рішення вакцинувати свою неповнолітню доньку Леся Бондарук прийняла, бо щоденно стежить за статистикою захворювання на COVID-19. Каже: щодня бачить серед хворих велику кількість дітей, тому й вирішила вакцинувати 15-річну дочку Ніно.

Сама жінка вакцинувалася ще у липні. Розповідає: має супутні хвороби — цукровий діабет, себе захистила і дуже задоволена.

Дітей щеплюють лише вакциною Pfizer. Рекомендована доза двічі по 0,3 мл з інтервалом 21-28 днів, — каже директорка дитячої поліклініки Оксана Лєщинська. Для того, щоб вакцинувати дітей треба згода та присутність батьків. Підліткам після 16-ти років присутність та погодження батьків не обов’язкові, — розповідає лікарка.

З її слів, перед вакцинацією від COVID-19 у дитини має бути проведений весь комплекс рутинної вакцинації, її має оглянути лікар-педіатр і надати висновок про стан її здоров'я.

15-річну Ніно Бондарук перед вакцинацією оглянула педіатриня Оксана Лєщинська. Її висновок: дівчина — здорова, до вакцинації — - готова. Сама ж Ніно каже: серед її друзів-підлітків немає знайомих, які робили щеплення проти коронавірусу.

Директорка КП "Луцька міська дитяча поліклініка" Оксана Лєщинська каже, що їхній медзаклад готує пакет документів для того, щоб пункт щеплень у поліклініці був затверджений в переліку і давав можливість проводити вакцинацію дітям від 12 років.

Нині у Луцьку провакцинувати дітей можна у трьох пунктах щеплень – в медзакладах на Відродження, 13, Волі, 66 та Бенделіані, 7.

В одному із центрів масової вакцинації, що діє у відділенні загальної практики – сімейної медицини №2, щодня вакцинують понад пів тисячі людей, — розповів керівник закладу Віктор Пахарчук. Каже: за два тижні тут щепили від короноавірусу десятеро неповнолітніх.

Із липня в Україні дозволена вакцинація від COVID-19 дітей, старших 12-ти років. За цей час на Волині вакцинували 230 неповнолітніх. Майже усім – 16-17 років, — розповіла під час брифінгу заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.