Повідомили про стан дитини, яку порізала рідна мати у Луцьку

Повідомили про стан дитини, яку порізала рідна мати у Луцьку
Жінка та її дворічна донька, яку вона порізала ножем, нині перебувають у реанімаціях Луцького територіального медоб'єднання та обласної дитячої лікарні.

Про це розповів Суспільному у телефонному коментарі директор Луцького медоб'єднання Олександр Федорчук.

Медик каже: 34-річна жінка при свідомості, її стан — стабільний. Про те, що сталося напередодні, вона розповідати не хоче.

Її дворічна донька перебуває в реанімації обласної дитячої лікарні. "Стан — важкий, але дитина при свідомості", — розповів Суспільному медичний директор закладу Ігор Дородних.

Подія трапилася в багатоповерхівці на проспекті Молоді у Луцьку, вночі 2-го листопада. Зі слів речниці Нацполіції Волині Ольги Бузулук, жінка встигла завдати собі множинних ударів в груди, дитину поранила в голову та тулуб. "Також вона залишала передсмертну записку. Зараз слідчі кваліфікують це за ст. 115 Кримінального кодексу України.Також звернулись в психлікарню, чи перебувала жінка на обліку – попередньо, не перебувала ", — каже Ольга Бузулук.

Зі слів керівника міського відділу у справах дітей Федора Шульгана, протягом 10-ти останніх років у Луцьку подібних випадків не було. Каже: ця родина у полі зору соціальних служб не перебувала, скарг на неналежне поводження з дітьми не отримували. Додає: для того, щоб подавати до суду про позбавлення батьківських прав – треба мати реальні підстави – або батьки не займаються вихованням, або неналежно займаються вихованням та утриманням своїх дітей. Каже, що в цьому випадку, в першу чергу, відбудеться суд – або буде вирок, або примусове лікування – цього ніхто зараз не знає.

"Якщо другий з батьків буде належно займатися дітьми, то будемо дивитися і надавати всю можливу допомогу", — каже керівник міського відділу у справах дітей Федір Шульган. Сім’ю візьмуть на облік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.